Gemeente Het Bildt


Geactualiseerde Welstandnota ter inzage

09-02-2011 10:00

Met ingang van donderdag 10 februari 2011 ligt de geactualiseerde welstandnota gedurende zes weken voor iedereen ter inzage.

De nota is in te zien in het gemeentehuis aan de van Harenstraat 47 te St. Annaparochie bij de afdeling Wonen.

Gedurende deze termijn van zes weken kan een ieder reageren op dit conceptplan en zijn of haar reactie kenbaar maken. De schriftelijke reacties moeten gericht worden aan: het college van burgemeester en wethouders, Postbus 34, 9076 ZN St. Annaparochie.

De welstandsnota wordt door de welstandscommissie Hûs & Hiem gebruikt bij de welstandsadvisering en bevat concrete welstandscriteria waaraan bouwplannen worden getoetst. Bij de actualisatie van de oorspronkelijk in 2004 vastgestelde welstandnota zijn de beeldkwaliteitplannen die sedertdien zijn vastgesteld verwerkt en is de nota afgestemd op de diverse wettelijke regelingen zoals de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), het Besluit omgevingsrecht (Bor), de Ministeriele regeling omgevingsrecht (Mor) en de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

Met de geactualiseerde welstandnota beschikt de gemeente over een actueel afwegingskader inzake het welstandbeleid voor bouwplannen en aanvragen om omgevingsvergunningen.

---