Gemeente Alphen aan den Rijn


Coupépolder hoeft geen afdekkende laag

De manier waarop de Coupépolder wordt beheerst en gecontroleerd is voldoende. Er hoeft geen extra afdekkende laag aangebracht te worden. Sinds 2000 vecht een bewoner tegen het besluit Wet bodembescherming (Wbb) van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland.

De Raad van State oordeelde 9 februari 2011dat het beroep ongegrond is en dat deze laag niet noodzakelijk is. Hierbij heeft ze de risico analyse op grond van het Besluit externe veiligheid inrichtingen zwaar mee laten wegen. Deze risico analyse is door het adviesbureau DHV uitgevoerd in opdracht van Provincie Zuid-Holland. Eindelijk is de manier waarop we de Coupépolder beheren officieel, vertelt verantwoordelijk wethouder Lyczak. Al jaren wordt het gebied beheerst en gecontroleerd volgens het nazorgplan. Met deze uitspraak wordt bewezen dat we vanaf het begin de nazorg naar behoren hebben uitgevoerd.

Elke twee maanden worden monsters genomen van het afvalwater en wordt de grondwaterstand in de gaten gehouden. Daarnaast wordt de dikte van de deklaag gemeten en wordt continu de luchtkwaliteit bemonsterd. De gestelde normen worden niet overschreden. Nu het besluit onherroepelijk is kan het nazorgplan worden geactualiseerd en opnieuw worden aanbesteed.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn