Gemeente Bernheze


Fietsstraat in Nistelrode

fietsstraat

Binnenkort starten de werkzaamheden aan de nieuwe fietsstraat in Nistelrode. Het fietspad tussen Doolhof en Dijkstraat wordt tweezijdig.

Nabij de Kievitweg wordt een verhoogde oversteek gerealiseerd waardoor fietsers op een duidelijke plaats de rijbaan over kunnen steken naar het nieuwe tweezijdige fietspad aan de zijde van de Dijkstraat. Tussen het tankstation en Doolhof wordt het fietspad zo breed dat het meteen een toegangsweg is naar de aanwonenden en naar Doolhof. Onderaan deze pagina vindt u een tekening van de werkzaamheden. Na afloop van de werkzaamheden wordt in Doolhof, Weverstraat en Dijkstraat, richting Donzel, eenrichtingsverkeer ingesteld.

Tegelijkertijd wordt de rijbaan anders ingericht, wordt de aansluiting op de huidige rotonde definitief gemaakt en worden de twee bushaltes ter hoogte van de Weverstraat aangepast aan de nieuwe provinciale eisen voor toegankelijkheid.

Vooruitlopend op de werkzaamheden van de aannemer worden de kabels en leidingen zo verlegd dat ze niet onder het nieuwe fietspad komen te liggen. We starten met deze werkzaamheden in week 7 (14 februari 2011). De aannemer start zijn werkzaamheden in de week na carnaval. Voor Pinksteren moet het werk afgerond zijn.

Omleidingen

Autoverkeer
Gedurende de werkzaamheden wordt op de Heescheweg eenrichtingsverkeer ingesteld. Het verkeer richting Heesch vindt wel doorgang. Vanuit Heesch wordt een omleiding ingesteld via Kleinwijk. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden en het weer wordt in mei geasfalteerd. De weg wordt dan afgesloten en het verkeer wordt omgeleid via Kleinwijk.

Busdienst
In overleg met Arriva worden de huidige bushaltes aan de Heescheweg tijdelijk buiten gebruik gesteld. Arriva verwijst reizigers naar de haltes aan de Noorderbaan.

Fietsverkeer
Fietsers kunnen gedurende de werkzaamheden via noodvoorzieningen hun weg gewoon vervolgen. Uiteraard zal de aannemer zoveel mogelijk zorgen voor de veiligheid van deze weggebruikers.

We vragen met name de fietsers om hun medewerking. Volg de aanwijzingen op de borden zo goed mogelijk op. Samen met u kunnen we het werk prettig en voorspoedig en bovenal veilig laten verlopen.


* Fietsstraat Nistelrode 1.pdf (740,31 KB)
* Fietsstraat Nistelrode 2.pdf (840,41 KB)

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35