Politie Brabant Zuid-Oost

Politie treft softdrugs aan bij huiszoeking

Eindhoven Woensel Noord, 09-02-2011 o De politie heeft bij een huiszoeking in de woning van een 37-jarige Eindhovenaar in het stadsdeel Woensel Noord dinsdagmiddag een grote hoeveelheid softdrugs en contant geld aangetroffen. De 37-jarige Eindhovenaar werd dinsdagmorgen aangehouden bij een vechtpartij op de Sjaak Verbiezenlaan (zie voor meer details het eerste persbericht van dinsdag 8 februari).

In het onderzoek naar de vechtpartij werd een huiszoeking verricht in de woning van de 37-jarige verdachte. Daarbij werd bijna 20 kilo softdrugs aangetroffen en een geldbedrag van enkele tienduizenden euro's. Bij een eveneens dinsdagmorgen aangehouden 26-jarige vrouw werden nog eens zo'n 5 kilo aan softdrugs in haar auto aangetroffen. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat deze vondst volledig los staat van de vechtpartij eerder op de dag. Het onderzoek is daarom overgedragen aan de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) enmaakt deel uit van de aanpak die is gestart met de Taskforce georganiseerde criminaliteit Brabant. In de Taskforce werken het ministerie van Veiligheid en Justitie, de burgemeesters van de vijf grotere steden in Brabant, het openbaar ministerie, de nationale recherche, de Belastingdienst, de Koninklijke marechaussee en de drie Brabantse politiekorpsen nauw samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen. Zowel de 37-jarige man als de 26-jarige vrouw zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Getuigenoproep vechtpartij

Het onderzoek naar de vechtpartij van dinsdagmorgen ligt in handen van de Gezamenlijke Recherche Eindhoven. Inmiddels is duidelijk dat de aanleiding van de vechtpartij een persoonlijk conflict was tussen de 54-jarige man en de 37-jarige verdachte. Omdat er nog onduidelijkheid bestaat over de exacte toedracht van de vechtpartij is de politie nog op zoek naar mogelijke getuigen. Mensen die de vechtpartij hebben gezien of die iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. De 54-jarige verdachte zit nog in verzekering voor verder onderzoek.