Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt woninginbrekers aan

Helmond Centrum, 09-02-2011 o De politie heeft in totaal vier Helmonders aangehouden welke worden verdacht van inbraak in een woning aan de Broekwal op maandagavond 20 december 2010.

Daar werd de ruit van de achterdeur van de woning vernield. Uit de woning werd onder andere een GSM weggenomen. Agenten ter plaatse volgden een bloedspoor in de sneeuw en konden op dinsdagochtend 21 december rond 4.15 uur een 17-jarige Helmonder aanhouden in zijn woning in het centrum. Na een uitgebreid onderzoek werd dinsdagochtend rond 7.45 uur een 17-jarige Helmonder aangehouden in zijn woning in het centrum. Woensdagochtend rond 11.00 uur werden twee Helmonders (17 en 19) aangehouden in hun woningen, eveneens in het centrum. De laatste twee zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Alle Helmonders zijn verdachten in het onderzoek.

Dit onderzoek werd gedaan door het WoninginbrakenTeam (WIT) van het Peellandgebied. Dit team concentreert zich uitsluitend op de opsporing van verdachten van woninginbraken. Twitter wordt hierbij voor het eerst in de opsporing gebruikt om zo het publiek bij het politiewerk te betrekken.