Gemeente Lochem


Woningbouw Barchem- Zuid

Tijdens de informatieavond over het bouwplan Barchem-Zuid zijn de plannen voor de nieuwbouwwoningen en bouwkavels voor vrijstaande woningen gepresenteerd.

Onderzoek naar bouw kleine starterswoningen
In voorbereiding op deze informatieavond verscheen in de krant een artikel over starterswoningen in het plan Barchem-Zuid. Over het begrip "starterswoningen" bleken verschillende ideeën te bestaan. Na een gesprek tussen Contact Barchem, de gemeente Lochem en Kompaan Vastgoed is besloten te onderzoeken of er tien kleine starterswoningen gebouwd kunnen worden. Dit onderzoek is inmiddels uitgevoerd door Kompaan Vastgoed en de gemeente. De uitkomst is dat de kleine starterswoningen met een prijs van ongeveer ¤ 150.400 v.o.n. op de locatie van de patiowoningen gebouwd kunnen worden. In plaats van de drie patiowoningen kunnen daar nu tien goedkope starterswoningen komen.

Kavelindeling
Ook is er een voorlopige verkavelingstudie gedaan. De eerste schetsen van de woningen vindt u op deze site. Aan deze verkaveling/schetsen kunnen geen rechten worden ontleend. Er moet onder andere eerst nog nader over het parkeren worden nagedacht.

Meer informatie?
U vindt meer informatie elders op deze site. Ook op www.zuydzicht.nl vindt u informatie over de andere projectmatige woningen in dit plan.

Toch nog vragen?
Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met de heer Nolsen van de gemeente Lochem. U kunt hem bereiken via