CIDI - Centrum Informatie en Documentatie Israël

Abbas naar Nederland

wo 09-02-2011

Uri Rosenthal heeft Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, uitgenodigd voor een bezoek aan Nederland. Minister Rosenthal deed die uitnodiging tijdens zijn bezoek aan het Midden-Oosten.. Abbas zou afgelopen zomer komen, maar door de val van het kabinet ging dat niet door. De minister van Buitenlandse Zaken bevestigde dat de uitnodiging nog steeds van kracht was en Abbas zou deze hebben aangenomen. Naar verwachting zal het bezoek nog dit jaar plaatsvinden.

Naast de Palestijnse gebieden bezocht de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken ook Israel. Hij sprak afgelopen dinsdag op de elfde jaarlijkse Herzliya Conferentie in Israel. Het panel waar hij aan deel nam, boog zich over de vraag of Israel Europa aan het verliezen is. Op de foto de minister met CIDI-directeur Ronny Naftaniel, die de conferentie bijwoont.

De Herzliya Conferentie is een vierdaagse conferentie over de internationale betrekkingen van Israel en wordt jaarlijks bijgewoond door vele vooraanstaande Midden Oosten experts, politici, diplomaten en academici. Dit jaar wordt er ondermeer gesproken door de Israelische minister van Defensie, Ehud Barak en de voormalige Israelische minister van Buitenlandse zaken en huidige leider van de oppositie, Tzipi Livni.