Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Vervalsing van emballagebonnen               |

De politie Harderwijk heeft vier verdachten aangehouden betreffende oplichting bij supermarkten in Nijkerk, Ermelo en Harderwijk. Zij worden ervan verdacht emballagebonnen te vervalsen en deze vervolgens in te wisselen bij supermarkten.


In de afgelopen maand kreeg de politie aangiftes van valse emballagebonnen binnen van supermarkten uit Nijkerk, Ermelo en Harderwijk. De politie stelde een onderzoek in en kwam het viertal, tussen de 19 en 23 jaar en afkomstig uit Harderwijk, op het spoor via beelden van beveiligingscamera's in de supermarkten. Het totale bedrag dat de verdachten hiermee binnenhaalden is nog niet bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.


2011002263

|     |'t Harde - Oplichter aangehouden                          |

De politie heeft dinsdag 8 februari bij een onderzoek naar tanken zonder te betalen een 36-jarige man uit Elburg aangehouden. De man deed zich voor als werknemer van een bedrijf en tankte zonder te betalen op naam van dat bedrijf.


De politie stelde een onderzoek in, nadat zij de melding van een tankstation aan de Eperweg in 't Harde had gekregen dat daar een automobilist was weggereden zonder te betalen voor het tanken.


De tankstationmedewerker was erachter gekomen dat de man onrechtmatig gebruik maakte van een tankpas en tankkaart van een bedrijf. Toen de medewerker dit tegen de automobilist meldde, ging deze er vandoor. De politie kon de man naar aanleiding van zijn genoteerde kenteken thuis aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij een bekennende verklaring aflegde. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.


2011018083

|     |Wezep - Remleidingen vernield - Politie zoekt getuigen    |

De politie is een onderzoek gestart naar een incident waarbij van een personenauto de remleidingen zijn doorgesneden. Dit gebeurde woensdagochtend 2 februari aan de Buurskamp in Wezep. Gelukkig bemerkte de eigenaar van het voertuig dit tijdig, waardoor er geen gevaarlijke situaties konden ontstaan.


De politie stelde direct een onderzoek in, nadat zij de aangifte van bovenstaand feit had ontvangen. Tot op heden heeft het onderzoek nog niet tot verdachten geleid.


Daarom is de politie op zoek naar tips en getuigen. De auto, een witte Volkswagen Transporter, stond geparkeerd op de oprit van de woning. Getuigen die woensdag 2 februari tussen 04:00 uur en 10:15 uur iets gehoord of gezien hebben dat met bovenstaande in verband kan worden gebracht, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


2011015195

|     |Harderwijk - Controles in binnenstad na klachten          |

De politie heeft dinsdag 8 en woensdag 9 februari in samenwerking met de stadstoezicht in de binnenstad van Harderwijk controles gehouden, na klachten over het fietsen en brommen in het voetgangersgebied. Tegen diverse mensen is proces-verbaal toegezegd.


Bij de controles zijn meerdere straten in het centrum meegenomen. Ook in de omgeving van het station werd gecontroleerd. In totaal kregen 19 fietsers en 2 snorfietsers proces-verbaal voor het (snor)fietsen in het voetgangersgebied en werden vier bestuurders betrapt op het rijden door rood licht.


Eén snorfietser presteerde het om na zijn staande houding, waarbij hij proces-verbaal kreeg voor het rijden in het voetgangersgebied, weer verder te rijden. Hij werd direct opnieuw staande gehouden. Die keer kreeg hij proces-verbaal voor het niet opvolgen van een vordering van de politie.


2011018044 en 2011018550

|     |Harderwijk - Man aangehouden na weigering legitimatie     |

De politie heeft dinsdag 8 februari een 55-jarige fietser uit Harderwijk aangehouden voor het niet tonen van zijn legitimatie. De politie bekeurde de man voor het fietsen zonder verlichting, maar de man weigerde zich te legitimeren.


De politie zag de man rond 20.30 uur op de Vondellaan in Harderwijk zonder verlichting fietsen. Agenten hielden de man staande en hebben hem proces-verbaal toegezegd. Hierbij weigerde de man zich te legitimeren waarop hij werd aangehouden. De man is na het opmaken van het proces-verbaal voor het fietsen zonder fietsverlichting en het niet legitimeren op vrije voeten gesteld.


2011018153


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --