Politie Gelderland-Zuid

110209 Verdachte vast in onderzoek benzinediefstal

Zaltbommel, 09-02-2011 o De recherche van politieteam Bommelerwaard heeft woensdag een 39-jarige man uit Zaltbommel aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van kentekenplaten en tanken zonder te betalen.

Vorige week is een onderzoek gestart naar diefstal van kentekenplaten en het tanken zonder daarvoor te betalen. De eerste meldingen van gestolen kentekenplaten kwamen begin januari bij de politie. Op dit moment zijn ongeveer 15 zaken bekend waarin is getankt zonder te betalen mét gestolen platen. Dit betreft het gebied van Rivierenland en de Bommelerwaard, Brabant en Zuid-Holland.

Onderzoek
De recherche gaat op dit moment uit van meerdere daders, die zelfstandig hun verduistering van brandstof plegen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende voertuigen. Alle informatie wordt op dit moment geanalyseerd. Dat betreft ook camerabeelden waarop de verduistering te zien is.
Met de meeste gedupeerden die via internet aangifte hebben gedaan de afgelopen dagen, is vorige week gesproken.

Werkwijze
Door de dader worden naast de benzinetank, ook jerrycans gevuld. Hierdoor kan het schadebedrag voor een gedupeerde tot enkele honderden euros oplopen. Na het tanken vertrekt de automobilist vervolgens. (01)

Laatst gewijzigd 09-02-2011 16:14 | © Regio Gelderland-Zuid |