Belgische Federale Overheid


Belgische arbeidsmarkt in cijfers

Datum: 09 februari 2011

In het derde kwartaal van 2010 telde België, volgens de cijfers van het onderzoek naar arbeidskrachten gepubliceerd door de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie, 4 488 000 werkende personen en 424 000 werklozen.

Dat houdt in:

* een werkgelegenheidsgraad van 62,0 %

* een werkloosheidsgraad van 8,7 %

* en een activiteitsgraad van 67,9 %

In vergelijking met het vorige kwartaal (tweede kwartaal van 2010):
* Het aantal werkende personen stijgt met 1 %.
* Het percentage jongeren met een job is gestegen met 10,8 %.
* De werkloosheid is gestegen met 8,2 %.

* Zoals gewoonlijk stijgt de jeugdwerkloosheid in het derde kwartaal, maar de toename is minder uitgesproken dan in de voorgaande jaren.

Meer informatie over deze statistieken op de website van de Algemene Directie Statistiek en Economische informatie van de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie (pdf, 14 p. - 205 kB)

Raadpleeg de statistieken in detail (volgens leeftijd, geslacht en regio)

Indicatoren 2009 van de Belgische arbeidsmarkt

Bovendien heeft de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg de indicatoren 2009 van de Belgische arbeidsmarkt gepubliceerd. Ze bieden een ruim overzicht van de arbeidsmarkt. De statistieken worden weergegeven per regio en vergeleken met het Europees gemiddelde. Er zijn niet minder dan 150 statistische tabellen beschikbaar.

Meer informatie over de indicatoren 2009 van de Belgische arbeidsmarkt op de website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg

Raadpleeg de structurele indicatoren van de werkgelegenheid en de arbeidsmarkt