Politie Brabant Zuid-Oost

Politie Woensel op internet

Eindhoven Woensel, 09-02-2011 o Vanaf februari heeft de politie in Woensel één internetsite: www.politiewoensel.nl. Kon men eerst informatie over bijvoorbeeld de buurtbrigadiers opzoeken op de sites van Woensel Noord en Woensel Zuid, nu kan men daarvoor terecht op één site. Ook voor meer informatie over het doen van aangifte of openingstijden is te vinden op www.politiewoensel.nl.

Van twee naar één

Het stadsdeel Woensel had tot juli 2010 twee politieafdelingen (Noord en Zuid), beiden gehuisvest in een zelfstandig politiekantoor. De twee afdelingen zijn gaan 'samenwonen' in het bureau Woensel Noord, aan de Koning Arthurlaan. Mensen die een politiebureau willen bezoeken voor het doen van aangifte kunnen terecht op het bureau aan de Koning Arthurlaan. Voor het doen van aangifte kan men daar telefonisch een afspraak maken via 0900-8844. Waarschijnlijk zullen beide afdelingen eind 2012 verhuizen naar een, nog te realiseren, nieuwbouwlocatie op het terrein van het Catharina Ziekenhuis.

Aanleiding

De reden voor het samenvoegen van deze twee afdelingen ligt allereerst in het feit dat de huidige panden van de afdelingen aan renovatie toe zijn. Daarnaast leidt het samenvoegen van de twee politieafdelingen in een herkenbaar gebied als Woensel tot een effectievere, meer eenduidige en efficiëntere politiezorg, die de burgers in Eindhoven ten goede komt.