Gemeente Oirschot

Voorbereidingbesluit voor ontwikkelingen intensieve veehouderij

De gemeenteraad van Oirschot heeft op 31 januari 2011 voor de hele gemeente een voorbereidingsbesluit genomen. Het voorbereidingsbesluit geldt voor een periode van 1 jaar.

Â

Het voorbereidingsbesluit houdt in dat alle bouwaanvragen met betrekking tot intensieve veehouderij worden aangehouden. Hierop is alleen uitzondering mogelijk als de gemeenteraad daartoe besluit. De gemeente bereidt een kader voor waarin komt te staan voor welke ontwikkelingen de aanhoudingsplicht doorbroken kan worden. De bedoeling is dat de raad dit kader gaat vaststellen waarmee de bevoegdheid voor het maken van uitzonderingen in deze gevallen bij het college komt te liggen.

Â

Bestemmingsplan Buitengebied 2010

Door het voorbereidingsbesluit kunnen de intensieve veehouderijen voorlopig geen gebruik maken van de mogelijkheden die het nieuwe bestemmingsplan buitengebied biedt. Overigens moeten ook andere inwoners en bedrijven nog even geduld hebben voordat het bestemmingsplan in werking treedt. Er zijn namelijk vier bezwaarmakers die een verzoek om voorlopige voorzieningen hebben ingediend bij de Raad van State in Den Haag. Het bestemmingsplan treedt daardoor pas in werking als een beslissing is genomen op het verzoek om voorlopige voorziening. Wanneer de Raad van State uitspraak zal doen, is op dit moment nog niet duidelijk.

Â

Vragen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn van Heereveld van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (0499) 583 333