Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.20 uur

Utrecht, 09-02-2011

Snelheidscontrole: rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdagmiddag 8 februari met een lasergun een snelheidscontrole gehouden. Eén automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt.

De controle vond van 14.00 uur tot 16.30 uur op de Wijkerslootweg plaats. Daarbij negeerden 28 automobilisten de maximumsnelheid van 50 km/u. Eén van hen, een 32-jarige man uit Nieuwegein, reed meer dan de dubbele snelheid: hij werd geklokt op 104 km/u. Alle overtreders werden aan de kant gezet en kregen een bekeuring. De Nieuwegeiner moest tevens zijn rijbewijs inleveren.

Mishandeling

IJSSELSTEIN Agenten hielden op dinsdag 8 februari twee jongemannen aan voor mishandeling van een andere jongeman.

Rond 17.35 uur kreeg de politie de melding dat er een ruzie op de Zomerdijk gaande was. Agenten gingen ter plaatse. Daar bleek dat twee jongemannen van 18 en 19 jaar uit IJsselstein een jongeman van 21 jaar uit IJsselstein hadden mishandeld. Zij hadden een conflict met hem. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Hij had letsel in zijn gezicht opgelopen. De agenten hielden de twee jongemannen aan. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.