Ingezonden persbericht


-- Persbericht --

Wereldwijzer steunt unieke social media inzamelingsactie

Nijmegen, 9 februari 2011 - Vijf weken op reis voor het goede doel, wie wil dat nou niet? Wereldwijzer Reisforums is hoofdsponsor van de online inzamelingsactie 6x6x6 op Reis, die dit mogelijk maakt voor 12 avontuurlijke reizigers.

In april 2011 reizen 6 teams naar 6 verschillende continenten om 6 opdrachten uit te voeren voor het goede doel. De teams, bestaande uit 2 kandidaten, zullen uitgebreid verslag uitbrengen van hun bijzondere reis. Via Facebook, Twitter, het forum en de website 6x6x6opReis.nl laten ze het publiek in Nederland de wereld zien.

Op het 6x6x6 op Reis forum is het voor iedereen mogelijk over de actie mee te praten. Ook kunnen er makkelijk vragen worden gesteld over de actie en kan er worden deelgenomen aan peilingen. Via het forum kunnen de video's van de deelnemers worden bekeken en kan er op worden gereageerd.

Maar er is meer! Door 6x6x6 op Reis te volgen via e-mail, Facebook of Twitter steun jij 6 goede doelen: STOP AIDS NOW!, Hivos, EEN, Fair Food, Solidaridad en OneMen. Voor iedere volger doneren de sponsoren direct ¤ 0,30 aan de pot, die aan het eind van de actie verdeeld wordt onder de goede doelen. Daarnaast valt er ook nog wat te winnen: onder de volgers verloot 6x6x6 op Reis twee vliegtickets naar Australië. Makkelijker én leuker steunen bestaat niet.

6x6x6 op Reis is op dit moment op zoek naar teams die van aanpakken weten. Geïnteresseerden kunnen in een inspirerende video van maximaal 1 minuut laten weten waarom zij op reis moeten. Tot 17 maart hebben avontuurlijke reizigers de kans zich aan te melden. In de tussentijd kan iedereen 6x6x6 op Reis voor een donatie volgen via Facebook, Twitter en de website.

6x6x6 op Reis is een initiatief van Getaway Travel, uitgever van online reismagazines Azie.nl, Afrika.nl, MiddenAmerika.nl, NoordAmerika.nl, Oceanie.nl en ZuidAmerika.nl. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door Wereldwijzer Reisforums, Cathay Pacific, Canon, Waarbenjij.Nu, BudgetAir.nl en Sawadee Puur Reizen.

Over Wereldwijzer Reisforums
De website Wereldwijzer Reisforums is een social media website, waar reizigers elkaar ontmoeten, met elkaar discussiëren en tips uitwisselen. De website wordt maandelijks door ruim 200.000 Nederlanders en Vlamingen bezocht en al meer dan 110.000 reizigers en vakantiegangers hebben zich aangemeld bij Wereldwijzer Reisforums. De site is op overzichtelijke wijze onderverdeeld in meer dan 70 landen, thema's en de diverse wereldcontinenten. Naast discussieforums is het op Wereldwijzer ook mogelijk om reisgenoten te zoeken, spulletjes te koop te zetten op de reismarkt, ervaringen over reisbestemmingen te delen, vakantiefoto's online te zetten en veel meer. QuaMundi Travel Media is eigenaar en exploitant van de website Wereldwijzer Reisforums.

-- Einde persbericht --

Noot voor de redactie,