Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 9 februari 2011

Nieuwe straten in Randenbroek-Zuid vernoemd naar bekende buitenlandse componisten

In Randenbroek-Zuid wordt binnenkort gestart met de ontwikkeling van een nieuwbouwplan in het kader van het programma Amersfoort Vernieuwt. De eerste fase van het plan ligt tussen de Haydnstraat en de Zwarteweg. Hier worden nieuwe straten aangelegd om de woningen te ontsluiten. De nieuwe straatnamen zijn Berliozpad, Debussystraat, Ravelplantsoen, Smetanastraat, Tsjaikovskistraat en Vivaldistraat.

Aan de zuidzijde van de nieuwe wijk ligt de Zwarteweg. Deze bestaande straat behoudt zijn naam. Het beloop van de Zwarteweg wordt in het nieuwe plan iets aangepast.

De nieuwe straatnamen sluiten aan bij de naamgeving van de straten in de omgeving. In 1953 werden de eerste componisten vernoemd in Randenbroek. In dat jaar werd de straatnamencommissie opgericht en de keuze voor Bach, Brahms, Mendelssohn, Schubert en Schumann was haar eerste advies. In de jaren hierna zijn nog meer buitenlandse en Nederlandse componisten in Randenbroek vernoemd. Zo is bij de realisatie van het nieuwbouwplan Willem III in 1983 nog een groot aantal Nederlandse toondichters toegevoegd.

Amersfoort Vernieuwt
Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen. Buurten waar mensen zich veilig voelen en prettig met elkaar samenleven, leren en werken.

Noot voor de redactie,