Ingezonden persbericht


( P E R S B E R I C H T )

Blaricum, 9 februari 2011

VriendenLoterij draagt ¤ 300.000 bij aan 'Robotarm'

Stichting Spieren voor Spieren gebruikt bijdrage voor ontwikkeling nieuwe armprothese

Stichting Spieren voor Spieren ontvangt in 2011 een bedrag van ¤ 300.000 voor onderzoek naar en ontwikkeling van een nieuwe armprothese. Deze bijdrage is afkomstig van de VriendenLoterij, die in totaal een bedrag van ruim ¤ 45 miljoen verdeelt onder Nederlandse goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Het bedrag komt voort uit de opbrengst van de lotenverkoop uit het voorafgaand jaar.

De VriendenLoterij onderbouwt de keuze voor de armprothese van Stichting Spieren voor Spieren als volgt; "Als je je armen niet meer kunt bewegen word je in sterke mate beperkt in je onafhankelijkheid en participatie aan het sociale leven. Met het ontwikkelen van een nieuw type armprothese die onder de kleding gedragen kan worden en meegroeit met het lichaam is het mogelijk nog beschikbare lichaamsfuncties van het kind te ondersteunen. Daarmee verbetert de kwaliteit van leven van kinderen met een spieraandoening. De Vriendenloterij draagt hier graag aan bij."

In Nederland lijden ongeveer 100.000 mensen aan één van de vele vormen van spierziekten. Meer dan 30.000 mensen, waarvan 20.000 kinderen, hebben een ernstige aandoening. In alle gevallen gaat de kwaliteit van leven drastisch achteruit. De meeste patiënten zijn lichamelijk beperkt en patiënten met een ernstige spierziekte overlijden voortijdig.

www.spierenvoorspieren.nl

Foto: © Roy Beusker

----------

Stichting Spieren voor Spieren
De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte en richt zich op fondsenwerving. Onder het motto 'Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren' ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting. Spieren voor Spieren zet de netto-opbrengsten snel en effectief in ten behoeve van spierziekte onderzoek en de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert zij leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte.

----------

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht