Deelgemeente Charlois Rotterdam

Haarhuis en Eltingh openen Krajicek Playground

Vanaf woensdag 9 februari krijgt Sportplaza Zuiderpark er een bijzondere titel bij: Krajicek Playground! De Playground wordt op 9 februari om 14.00 uur officieel geopend door Paul Haarhuis en Jacco Eltingh. Zij slaan als duo een balletje tegen portefeuillehouder Michel de Baan en bestuursvoorzitter Ed Goverde van Rotterdam-Charlois. Dit alles onder toeziend oog van Richard Krajicek. De opening vindt plaats tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy.

Sportplaza Zuiderpark beschikt na 9 februari over hernieuwde expertise. Zo krijgt een aantal jongeren een Scolarship; een sportgerelateerde opleiding. Zij krijgen hiermee de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen. In ruil voor de studie zetten zij zich voor minimaal 100 vrijwillige uren in op en rond de Playground. Verder vinden regelmatig expertmeetings plaats tussen de verschillende Playgrounds. Daar kunnen allerlei tips en adviezen worden gedeeld. Met de benoeming tot Krajicek Playground krijgt het terrein ook fysieke verbeteringen. Zo schonk de Richard Krajicek Foundation nieuwe netten voor twee van de vier tennisvelden op het Sportplaza Zuiderpark.

De Foundation stimuleert sportieve activiteiten, in een sociaal veilige situatie, voor jongeren in die wijken waar de mogelijkheden beperkt zijn. Sportplaza Zuiderpark is benoemd tot Krajicek Playground vanwege haar multifunctionele sport- en spelvoorziening voor jong en oud.

Sportplaza Zuiderpark bestaat sinds september 2009. Het is een uniek sportterrein in het Zuiderpark in Rotterdam. Iedereen kan hier zeven dagen per week gratis sporten. De Sportplaza beschikt over een boulderblok, twee kunstgrasvelden, twee asfaltsportvelden, twee padelvelden (combinatie van tennis en squash), acht fitnessapparaten, een unieke skate street spot en vier tennisvelden. Thuis op Straat organiseert en begeleidt in opdracht van deelgemeente Charlois activiteiten op het Sportplaza.