Persbericht

NAVTEQ kondigt real-time verkeersinformatie aan voor de Verenigde Arabische Emiraten Meer dan 3700 kilometer aan wegendekking nu verkrijgbaar voor de drie grootste steden van de VAE

Veldhoven - 9 februari 2011 - NAVTEQ, de toonaangevende leverancier van kaarten, verkeers- en locatiegegevens voor navigatie, locatiegebonden services en mobiele advertenties wereldwijd, introduceert NAVTEQ Traffic(TM) in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit is voor NAVTEQ de eerste introductie van verkeersinformatie in het Midden-Oosten.

Volgens een recent onderzoek van NAVTEQ is verkeersinformatie de meest gewilde navigatie-gerelateerde functie op GPS-navigatieapparaten; 96% van de gebruikers van draadloze navigatie in de VAE zegt de functie graag te willen en 89% van de automobilisten met een geïntegreerd systeem geeft aan behoefte te hebben aan real-time verkeersinformatie. Daarnaast zijn gebruikers van navigatie met verkeersinformatie in deze regio gemiddeld 18 procent korter onderweg dan mensen zonder navigatie; dit is een jaarlijkse besparing van vier dagen minder op de weg.

De uitgebreide nieuwe dekking van NAVTEQ in deze regio omvat meer dan 3700 kilometer aan wegen voor de drie grootste steden van de VAE - Dubai, Abu Dhabi en Sharjah, waar in totaal meer dan 50% van de bevolking woont.

NAVTEQ Traffic is een complete oplossing met een geteste kwaliteit en koppelt elke paar minuten verkeersinformatie aan kaartgegevens en stuurt informatie draadloos rechtstreeks naar autonavigatiesystemen, persoonlijke navigatiesystemen (PND) en mobiele telefoons. NAVTEQ Traffic levert gedetailleerde informatie over verkeerssnelheden, zodat automobilisten betere beslissingen kunnen nemen over hun route of een omweg.

Met deze meest recente introductie blijft NAVTEQ voorop lopen als wereldwijde leider op het gebied van verkeersinformatie die toonaangevende en nauwkeurige verkeersinformatie mogelijk maakt. NAVTEQ Traffic is momenteel al verkrijgbaar in 23 landen over de hele wereld*.

"Er is veel vraag naar nauwkeurige verkeersinformatie van topkwaliteit in het Midden-Oosten," aldus Howard Hayes, Senior Vice President voor NAVTEQ Traffic. "De introductie van NAVTEQ Traffic in de Verenigde Arabische Emiraten, onze allereerste introductie van verkeersinformatie in deze regio, is kenmerkend voor onze onaflatende toewijding aan het leveren van uitgebreide real-time verkeersinformatie waarmee reizigers tijd en geld kunnen besparen, ongeacht waar zij heen reizen in de VAE."


* Deze landen omvatten: België, Brazilië, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Indonesië, Italië, Luxemburg, Mexico, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Rusland, Spanje, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zweden en Zwitserland.