Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gedeputeerde te water in touringcar

Marijke van Haaren, gedeputeerde EZ van provincie Gelderland raakt 9 februari te water in een touringcar bij Niftrik. Met verbazing zag zij de bus waarin zij zat de boothelling afrijden en te water gaan. Gedeputeerde van Haaren was op werkbezoek van MKB winstpunt met initiatiefnemers MKB-Nederland en Rabobank. De ondernemer achter de Amfibus waarin het gezelschap zat, is een van de drie MKB winstpunt deelnemers die hun innovatieverhaal tijdens het werkbezoek vertelden.

Bijna 70 bedrijven zijn afgelopen 1,5 jaar succesvol geholpen door MKB winstpunt bij het ontwikkelen en uitvoeren van innovaties. MKB winstpunt geeft ondernemers in de provincie Gelderland de gelegenheid om nieuwe winstkansen te zien en (op bestaande producten of diensten) te innoveren.

Dat de aanpak van MKB winstpunt werkt, bleek ook uit de ervaringen van de aanwezige (ex-)deelnemers. Ondernemer Ed Tonissen van de Amfibus, de touringcar die zowel op land als in water kan 'rijden': "ik had geweldige ideeën om met een touringcar rond te varen. Door mijn enthousiasme en overtuiging sloot ik mijn ogen misschien te veel voor de risico's die deze investering met zich meebracht. Dankzij MKB winstpunt kan ik de nieuwe, risicovolle, business uitbouwen zonder met mijn andere bedrijfsonderdelen kopje onder te gaan". Niet alleen technische bedrijven zijn innovatief. MKB-Nederland en Rabobank hebben met hun aanpak juist een instrument in handen dat voor alle branches geschikt is. Dat blijkt wel uit de andere twee deelnemers die in dit werkbezoek hun ervaringen deelden. Tijdens de rit vertelt Wouter Hoge van Webdesigning zijn verhaal: "Voordat ik met MKB winstpunt in aanraking kwam, liepen mijn team en ik over van de ideeën. Juist met MKB winstpunt heb ik een focus aangebracht om de meest kansrijke ideeën tot wasdom te laten komen." De eindbestemming van vandaag was Hoefsloot Wonen te Elst. De broers Paul en Bart Hoefsloot vertellen: "Wij worstelden met locaties, personeel en traffic naar onze winkels in Arnhem en Nijmegen. Wat te doen? Met MKB winstpunt hebben we de grote sprong gemaakt om in Elst geheel opnieuw te starten als the place to be voor design en living. Een nieuw pand met tal van nieuwe mogelijkheden om met de klant in contact te zijn."

Marijke van Haaren: "Deze Amfibus, Hoefsloot en webdesigning laten zien hoe mooi innovatie kan zijn, hoe dynamisch het mkb is. Ook beluister ik bij alle verhalen hoe moeilijk het is om alle aspecten hiervan als mkb-er te overzien. Als provincie Gelderland kiezen we heel direct voor het mkb, de kurk van onze economie. Daarom ook stimuleert de provincie MKB winstpunt, dat zo goed aansluit bij de vraag van de ondernemer".

MKB winstpunt wordt door ondernemers gewaardeerd door een praktische aanpak en duidelijkheid in tijdsbesteding en kosten voor deelname. MKB winstpunt wordt gesteund door Provincie Gelderland en is een initiatief van MKB-Nederland en Rabobank dat startte op 1 juni 2009 voor 3 jaar. Nu staan we op de helft en kunnen tevreden terugkijken om vervolgens vol energie de komende 1,5 jaar in te gaan. Ook voor de tweede keer scoort MKB winstpunt een ruime voldoende bij ondernemers als het gaat om aanpak en aansluiting bij de ondernemersdilemma's van deze tijd, aldus EIM. Niet alleen de aanpak bewijst zich, ook de opzet van MKB winstpunt is uniek. Veel innovatiestimulering wordt 100% door de overheid gefinancierd. MKB winstpunt is een echte PPS (Publiek Private Samenwerking), 50% steun van de provincie Gelderland en 50% private middelen, waaronder medefinanciering van Rabobank.

Plaats, 9 februari 2011
()