Ingezonden persbericht


Apeldoorn, 9 februari 2011

Midwinter Marathon schenkt Bas van de Goor Foundation E 2.975

De Bas van de Goor Foundation ontvangt van de organisatie van de Centraal Beheer Achmea Midwinter Marathon een bedrag van E 2.975. Dit bedrag bestaat uit de vrijwillige bijdrage van de deelnemers van de Midwinter Marathon. Het bedrag wordt op een nog nader te bepalen moment overhandigd aan de initiatiefnemer, Bas van de Goor.

Het bestuur van de Midwinter Marathon prijst het initiatief van Bas van de Goor omdat hij mensen met diabetes stimuleert om weer te gaan sporten. Enkele jaren geleden kreeg deze ex-profvolleyballer zelf diabetes type 1. Hij liet zich niet uit het veld slaan en sportte op topniveau door. Nu wil hij met zijn Bas van de Goor Foundation diabetespatiƫnten tot sporten aanzetten.

De foundation wil mensen met diabetes informeren over de positieve effecten van sport. Sport, mits goed begeleid, helpt hen aan een beter leven. Lichamelijke inspanning levert vreugde en zelfvertrouwen, terwijl kinderen beter leren omgaan met de wisselingen in het bloedglucosegehalte en de veranderingen hierin door lichamelijke inspanning. Bovendien voorkomt het beoefenen van een teamsport een sociaal isolement van kinderen. Oud-Olympisch kampioen Bas van de Goor weet uit ervaring dat je heel goed topsport kunt bedrijven met diabetes. En dat sport een heel positieve invloed heeft op een beter leven.

Bas van de Goor heeft afgelopen zondag tijdens de 38ste editie van de Midwinter Marathon de Aventus Acht van Apeldoorn gelopen.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht