ZTE bekroond voor de beste praktijken uit de sector als Frost & Sullivan’s SDR Equipment Vendor of the Year

Meer dan 700.000 geleverde units

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20110209 --

ZTE Corporation (“ZTE”) (H share stock code: 0763.HK / A share stock code: 000063.SZ), vooraanstaand leverancier van telecommunicatie-uitrusting en netwerkoplossingen, kondigt aan dat het werd bekroond met de Best Practice Award als Frost & Sullivan’s ”2010 SDR Equipment Vendor of the Year” als erkenning voor ZTE's opmerkelijke bijdrage tot de ontwikkeling van Software Defined Radio (SDR)-technologie en de branche van de draadloze communicatie.

Eind 2010 waren de totale leveringen van ZTE SDR base-stations verdrievoudigd t.o.v. vorig jaar tot meer dan 700.000 units, een stijging dus met 200% in vergelijking met 2009. ZTE is de eerste onderneming ter wereld die het SDR base-station platform introduceert en de eerste om de commerciële toepassing ervan te realiseren. Het kan meerdere draadloze toegangsmodi ondersteunen op één enkel hardwareplatform, waaronder GSM, UMTS, CDMA2000, TD-SCDMA, FDD LTE, WiMAX en TDD LTE.

De voorbije jaren realiseerde ZTE belangrijke doorbraken in de wereldmarkt van de draadloze communicatie door gebruik te maken van de geavanceerde mogelijkheden van dit nieuwe platform. In Europa leverde ZTE massaal SDR base-stations aan KPN, Telenor, Telefonica, Optimus en H3G. In China is ZTE de de grootste stijger qua marktaandeel in UMTS en bekleedt het nu de tweede plaats op de markt.

ZTE blijft intussen het nummer 1 in de wereld voor de levering van CDMA-producten. Zijn WiMAX -roducten worden gebruikt door belangrijke operators zoals KDDI, Clearwire en Telefonica. Ook de LTE-producten van ZTE vonden al commercieel toepassing en worden in 65 proefcontracten getest in 12 landen.

Het ZTE SDR base-station wordt nu geïntroduceerd op de Duitse markt en wordt gebruikt door meer dan 60 operators in meer dan 40 landen waaronder België, Spanje, Portugal, Polen, Turkije, Japan, Rusland, Canada en de Verenigde Staten.

De SDR leveranciersklassificatie wordt opgesteld door de consultants van Frost & Sullivan, met meer dan 35 kantoren in zes continenten die marketing- en strategische consultingdiensten leveren aan Global 1000-bedrijven, starters en beleggingsorganisaties.

Over ZTE

ZTE is een vooraanstaande leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen. Het bedrijf biedt de breedste en volledigste serie producten ter wereld en bestrijkt vrijwel elke sector van de bedrade, draadloze, service- en terminalmarkten. Het bedrijf levert vernieuwende, op maat gemaakte producten en diensten aan meer dan 500 operators in meer dan 140 landen en helpt hen aan de zich wijzigende behoeften van de klant tegemoet te komen. In 2009 was ZTE, met een inkomstenstijging van 36 % tot USD 8.820,7 miljoen, toonaangevend in de sector. ZTE besteedt 10 % van zijn jaaromzet aan onderzoek en ontwikkeling en speelt een leidende rol in een breed scala van internationale organisaties voor het ontwikkelen van opkomende telecommunicatiestandaarden. ZTE onderneemt als bedrijf gedegen initiatieven voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. ZTE is lid van UN Global Compact. ZTE is China’s enige beursgenoteerde telecomproducent, publiek verhandeld op de beurzen van Hongkong en Shenzhen (H share stock code: 0763.HK / A share stock code: 000063.SZ).Meer informatie is te vinden op www.zte.com.cn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law / Andres Vejarano
+852 2837 4747 / 2837 4735

jowie.law@edelman.com andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063