Ingezonden persbericht


DE BALIE PERSBERICHT

The Art of Revolution; Tunisia, Egypt, what's next? woensdag 9 februari, 20.00 uur

Overal ter wereld kijken mensen vol verwachting toe hoe de Egyptische en Tunesische bevolking wereldgeschiedenis aan het schrijven zijn. Is dit het begin van een beweging die zich als een olievlek uitspreidt over de gehele regio? In De Balie spreken kunstenaars, activisten en specialisten uit Egypte, Tunesië, Nederland en Syrië in De Balie over de revolutie, voorgeschiedenis en toekomst van zowel Egypte, Tunesië en de regio vanuit de (underground) artscene in beide landen.

Wereldleiders worstelen openlijk met het herzien van hun beleid en strategieën ten aanzien van de razendsnelle veranderingen binnen de internationale arena. Kranten, televisieprogramma's, blogs en tweets buitelen over elkaar heen met de laatste scoops en het heetste nieuws. Zowel in de politiek als de media wordt verrast gereageerd op de huidige ontwikkelingen in Noord Afrika en het Midden Oosten. Echter, in de artscene van zowel Tunesië als Egypte voeren kunstenaars en andere artiesten met hun werk al jarenlang oppositie tegen het regime!

Wij presenteren een avond vol film, hip hop, theater, blogs, skype en discussie.

Met: Abdelkader Benali (schrijver), Frans Timmermans (PvdA), Monique Samuel (auteur), Hassouna Mansouri (filmcriticus), Sabri Saad El Haamus (artistiek leider theatergroep DNA), Amiad Bajazy (activist), Petra Stienen (auteur van 'Dromen van een Arabische Lente'), Sami ben Gharbia (digitaal activist), Guido Kleenen en vele anderen... Houd onze website in de gaten voor een update van gasten en artiesten.

Presentatie: Farid Tabarki

Voertaal: Engels

Kaarten zijn te koop via www.debalie.nl.

Dit programma is een coproductie van De Balie, SICA, Hivos, IKV Pax Christi/PAX it, Amsterdams Fonds voor de Kunsten en Neil van der Linden en Hassouna Mansouri (concept).

Noot voor de redactie:

onderstaande informatie is