MBO raad

Derde landelijke manifestatie van de Buurtalliantie

12-01-2011 - De derde landelijke manifestatie van de Buurtalliantie wordt gehouden op donderdag 10 februari in de Fokker Terminal in Den Haag. Werknemers van maatschappelijke ondernemingen ontmoeten elkaar en delen ervaringen.
De alliantie is een initiatief van onder andere Aedes, MO-groep Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. De MBO Raad is een van de maatschappelijke partners van de Buurtalliantie.

De belangrijkste vragen van de manifestatie zijn: hoe verduurzaam je goede voorbeelden? Welke activiteiten helpen mensen echt sociaal te stijgen? Hoe bevorder je samenhang tussen interventies in buurten? Wat zijn de beste manieren om bewoners bij hun buurt te betrekken?

Programma
Er zijn tientallen buurtexcursies en een marktplein met projecten, professionals, bestuurders en buurtbewoners die ze tot stand hebben gebracht. Naast ontmoeting is er verdieping - wat werkt, wat werkt niet - in de vorm van lezingen, debatten, masterclasses en workshops. Bekijk het volledige programma via:
http://manifestatie.buurtalliantie.nl.

Mbo
Bij de manifestatie zijn verschillende mbo-instellingen met hun samenwerkingspartners aanwezig. MBO Raad-bestuurslid Jos Leenhouts, tevens voorzitter cvb ROC Mondriaan, levert een bijdrage aan het programmaonderdeel `De bovenkamer'.

Entreekaarten
Een entreekaart kost EUR 125,- per dag (inclusief lunch en 19% BTW). U kunt hier uw kaarten bestellen voor de manifestatie.

Meer informatie
http://manifestatie.buurtalliantie.nl

Bron/Auteur: Webredactie