Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bezoekt onderwijsproject BizWorld

RVD, 18 januari 2011, nr. 16

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt donderdagochtend 10 februari de afsluiting van het project BizWorld op basisschool De Christoffel in Den Haag. BizWorld is een onderwijsproject dat leerlingen in groep acht van de basisschool spelenderwijs leert een eigen bedrijf op te zetten en om te gaan met geld.

De 'leerling-ondernemers' vertellen Prinses Máxima deze ochtend over hun ervaringen. Zijn er bedrijven failliet gegaan of hebben de leerlingen juist winst gemaakt? Stichting BizWorld wil kinderen actief kennis laten maken met ondernemen, waarbij met name de financiële aspecten aan bod komen. Ze worden daarbij geholpen door ondernemers.

Prinses Máxima bezoekt het project in het kader van haar erevoorzitterschap van CentiQ, Wijzer in geldzaken. In deze functie vraagt zij aandacht voor het belang van financiële educatie en verstandig omgaan met geld, met name voor kinderen en jongeren.

CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën en vertegenwoordigt ruim 40 organisaties die samenwerken om de consument 'wijzer in geldzaken' te maken. Stichting BizWorld is sinds januari 2011 officieel partner van het platform.

Noot voor redacties (