Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Informatiebijeenkomst technische maatregelen terugdringen fijnstofuitstoot in de pluimveehouderij (accent op leg- en vermeerderingsbedrijven)

25 jan 2011

Op 30 september 2010 is een informatiebijeenkomst gehouden over de technische mogelijkheden voor het terugdringen van de fijnstofuitstoot uit pluimveestallen. De informatie was toen met name gericht op de vleeskuikensector. Na een half jaar onderzoek is er meer zicht op technieken die toegepast kunnen worden in de leg- en vermeerderingssector. Daarom wordt op donderdag 10 februari a.s. een nieuwe bijeenkomst georganiseerd.

Datum, locatie en tijdstip
Donderdag 10 februari 2011
Zaal Verploegen (Woeziksestraat 100, 6604 CM Wychen) 13.30 â 17.00 uur. Zaal open vanaf 13.15 uur.

Doelgroepen
Alle pluimveehouders in Nederland en hun adviseurs, leveranciers van stalinrichting voor de pluimveesector, met het accent op de leg- en vermeerderingssector. Gemeenten met een pluimveebedrijf dat mogelijk een knelpunt is.

Doel
Informeren over: de stand van zaken in fijnstofbeleid, de beschikbare technieken voor met name de leg- en vermeerderingssector die de emissie van fijnstof reduceren en de investeringen en kosten.

Programma


* Ontvangst (met koffie/thee), vanaf 13.15 uur
* Opening Nico Ogink (Wageningen UR Livestock Research)
* Stand van zaken fijnstofbeleid; Peter Henkens (VROM)
* Beschikbare maatregelen voor reductie fijnstof (met accent op leg- en vermeerderingssector); Hilko Ellen (Wageningen UR Livestock Research)

* Pauze

* Kosten beschikbare maatregelen; Izak Vermeij (Wageningen UR Livestock Research)

* Technieken in onderzoek voor reductie fijnstof; Rick van Emous/Albert Winkel (Wageningen UR Livestock Research)
* Vragen en discussie

Na afloop is er gelegenheid na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.Â

Aanmelden
S.v.p. aanmelden voor deze informatiebijeenkomst door een e-mail te sturen naar: info.fijnstof@wur.nl. Geef daarbij uw naam (of namen) en de organisatienaam op.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hilko Ellen (hilko.ellen@wur.nl of 0320-293504). Aanmelden kan tot en met dinsdag 8 februari.

Contact
Hilko Ellen
Tel. 0320 - 293 504