Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Dialoogavond over internationale samenwerking

Veel organisaties hebben contacten met collega's in het buitenland. Sport, scouting, internationale politiek: het verenigingsleven kijkt makkelijk over de grenzen. Ziet u als actieve inwoner van de Utrechtse Heuvelrug ook een rol voor de gemeente bij internationale contacten?

Praat dan mee op donderdag 10 februari in Cultuurhuis Pléiade in Doorn. De gemeenteraad houdt dan van 19.30-20.45 uur een dialoogavond over dit onderwerp.

Stedenbanden
In het verleden hadden de voormalige gemeenten Doorn en Driebergen-Rijsenburg stedenbanden met gemeenten in Tsjechië en Duitsland. In 2009 is de laatste stedenband beëindigd. Moet onze gemeente op zoek naar nieuwe internationale samenwerking?

Het college heeft een nota over internationale samenwerking aan de raad aangeboden, met het verzoek richtinggevende uitspraken te doen. Wat is het motief voor eventuele samenwerking en welke rol wil de gemeente hierin vervullen?

Vindt u dat de gemeente internationale samenwerking moet zoeken en waar zou het dan om gaan? Heeft uw organisatie internationale contacten en kan de gemeente bijdragen aan het verbeteren en verdiepen van die contacten?

Gespreksleider
Het gesprek wordt tijdens deze avond geleid door raadslid Jan-Willem Eggink. In de loop van de avond gaat Erik-Jan Hertogs, namens de Vereniging Nederlandse Gemeenten, in op de mogelijkheden die een gemeente heeft om vorm te geven aan internationale contacten.

De resultaten van deze avond worden meegenomen in de vergadering van de commissie Bestuur en Middelen die op donderdag 17 maart over de nota vergadert. Een uitspraak van de raad wordt verwacht in de vergadering van 31 maart.

De nota Internationale samenwerking en het bijbehorende raadsvoorstel en raadsbesluit vindt u hieronder.

Stukken Internationale Samenwerking