Culinaire designprimeur in Afrikaanderwijk

07/02/2011 09:55

Vestia Rotterdam Feijenoord

Kunst kijken, lekker eten en zelf ontwerpen

Opnieuw heeft de Rotterdamse Afrikaanderwijk een publiekstrekker aan zich weten te binden. Van 10 tot 20 februari staat het markante Vestia-gebouw Zuiderster in het teken van Art Rotterdams RAiR3 Guest House en de culinaire designprimeur: Instructables Restaurant. Alles in dit open source restaurant, van inrichting tot eten, is gemaakt met handleidingen van instrucables.com én lokale kunstenaars, bewoners en ondernemers!

Het Instructables Restaurant is het eerste open source restaurant ter wereld. In dit restaurant wordt van ieder gerecht en de inrichting, precies uitgelegd hoe het zelf te maken is. Dat betekent dat de stoel waar je op zit, de tosti die je eet, de lamp aan het plafond, allemaal door leden van het grootste online doe-het-zelf platform instructables.com als instructie op de website gezet met als doel kennis uit te wisselen en elkaar te inspireren. Zo kunnen bezoekers niet alleen gast maar ook chef of ontwerper worden!

Lokale specials en ontwerpworkshops

Voor de Rotterdamse editie is Instructables Restaurant op verzoek van Vestia Rotterdam Feijenoord nauwe samenwerking aangegaan met lokale kunstenaars, bewoners en ondernemer. Zij serveren bijzondere full colour specials zoals Tosti Potlach, Hindoestaanse Bravoe, Zagreb Zebra en Hasan & Leen's Linzensoep. Daarnaast kan de bezoeker zich uitleven bij ontwerpworkshops, zoals Trash to Treasure Meubels ontwerpen met Lex Pott, ism Wijkschool Zuid, h oe maak je een Leftover Schort? met Dennis van Dorem, ism Freehouse en Productontwerp ism Wout-R, Pal Maas en YD+I.

Prikkelende selectie

RAiR3 Guesthouse presenteert verder een prikkelende selectie uit het werk van 25 internationale kunstenaars die de afgelopen tien jaar in de gastateliers van de kunstenaarsinitiatieven verbleven. Enkele deelnemende kunstenaars zijn Olivier Gourvil, Maider Lopez, Hadassah Emmerich, Friederike Feldmann, Roxane Borujerdi, Susanne Kriemann en Aleksander Komarov. Leo Delfgaauw is de curator. Vestia Rotterdam Feijenoord stelt de tentoonstellingsruimte ter beschikking.

Transformatie Afrikaanderwijk

De Afrikaanderwijk staat aan de vooravond van een grootscheepse transformatie. Dankzij tal van sociaal- economische en fysieke investeringen wil wij de wijk aantrekkelijk maken voor nieuwe maar ook huidige bewoners. Die willen zij kansen bieden en de mogelijkheid om zich te ontplooien en hoger op de maatschappelijk ladder te klimmen. Daarbij put zij uit de kracht van de Afrikaanderwijk, die in grote mate aanwezig is.

RAiR3 en instrucables Restaurant: 10 t/m 20 februari 2010 van 12.00 - 18.00 uur, opening: donderdag 10 februari 17.00 uur, tentoonstellingsruimte Zuiderster Hillelaan 28, Rotterdam (tegenover metrostation Rijnhaven), kijk voor meer informatie op rair.nl of artrotterdam.nl

Over Instructables Restaurant

Instructables Restaurant is een project van Arne Hendriks, Bas van Abel en Waag Society en wordt mogelijk gemaakt door Vestia Rotterdam Feijenoord. Het menu en de workshops ontstaan door samenwerking met lokale partijen als Wijkschool Zuid, Tosti Treffer, Skullbee, SWF, Waag Society, Dennis van Dorem, Freehouse, Pal Maas, YD+I, Wout-R, Pepavana, De Wijkkeuken, Lex Pott & Harm Rensink, Jayefuu, Rennette, Creatief Beheer, Lekker op Zuid, Stichting Welzijn Surinamers Feijenoord, Kus & Sloop Protospace, Fablab Amsterdam en www.instructablesrestaurant.com.

Over Vestia

Vestia biedt met haar 14 woonbedrijven woonservice aan de bewoners van circa 81.000 woningen en 5.000 overige verhuureenheden in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in de rest van het land. Naast de 14 woonbedrijven beschikt Vestia over 4 vakbedrijven.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl