Gemeente Delfzijl

Boetseren, voetballen, toneelspelen na school in alle dorpen

Alle kinderen tot 12 jaar in de gemeente Delfzijl kunnen straks na school deelnemen aan onder andere theater, boetseren, volleybal en waterpolo.

Donderdag 10 februari deelt wethouder Sport Jan Wolthof naschoolse activiteitenladders uit op de openbare basisschool Jan Ligthart. Hiermee start hij officieel nieuwe naschoolse activiteiten in de hele gemeente voor kinderen. Deze activiteiten - van het IVAK, sportverenigingen en speeltuinverenigingen - bundelt Huis voor de Sport Groningen op de naschoolse activiteiten ladder. Alle leerlingen in de gemeente krijgen een activiteitenladder.

Naschoolse activiteitenladder ook online
Het streven is om de ladders op alle websites van scholen aan te bieden. Sommige ladders zijn al verkrijgbaar online. Op www.bredescholendelfzijl.nl staan in ieder geval de activiteitenladders van Farmsum, Delfzijl Noord en Tuikwerd.

Oog voor talent
Elk kind heeft een talent en dat wil de gemeente graag naar boven halen. Binnen de naschoolse activiteitenladders werkt Huis voor de Sport met vier talentontwikkelingsgebieden: Sport, Kunst & Cultuur, Science en Media. Science en Media zijn nieuw en volgend schooljaar vertegenwoordigd op de ladder.

Meer informatie