Politie Drenthe

Donderdag 10 februari 2011

Provincie Drenthe, 10-02-2011

Bejaarde vrouw van tas beroofd

EMMEN Twee nog onbekende mannen hebben woensdagmiddag de tas van een 86-jarige vrouw uit Emmen gestolen. De vrouw reed in haar scootmobiel over de Stuwwal In Emmen. Vlak bij de Weerdingerstraat werd ze ingehaald door twee mannen op fietsen. In het voorbijrijden pakte één van de mannen de handtas uit het mandje voor op het scootmobiel van de vrouw. De mannen fietsten weg in de richting van de Meerstraat. Eén van de dieven wordt door de vrouw omschreven als een grof gebouwde ongeveer 20-jarige blanke man met brede schouders. Hij had kort donker haar en droeg een donkere jas. De andere verdachte heeft de vrouw niet zo goed gezien. De gestolen tas is later teruggevonden in De Wolfsklauw in Emmen. Het geld wat er in had gezeten was weg. De vrouw deed aangifte bij de politie.

Alcohol in het verkeer

SMILDE Woensdagavond nam de politie de auto in beslag van een 47-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De politie trof na een melding over een verdachte auto, de man rijdend aan op de Prinses Margrietlaan. Nadat hij was staande gehouden bleek dat hij gedronken had en niet meer in het bezit is van een geldig rijbewijs. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse een uitslag van 1220 ugl (2,7 promille). Het bleek niet de eerste keer te zijn. De afgelopen maanden is hij ook al twee keer aangehouden voor het rijden onder invloed (3,6 en 2,5 promille). Zijn auto is daarom in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

WACHTUM Op de A-37 ter hoogte van Wachtum hield de politie woensdag rond middernacht een 73-jarige automobilist uit Vledderveen aan. De man reed slingerend en met snelheden van soms wel 60 km per uur over de autosnelweg. Een wegenwachter zag dit en waarschuwde de politie. De man bleek te hebben gedronken (305 ugl). Na het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van twee uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie op de Kapelstraat in Emmen na een routinecontrole een 25-jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (570 ugl). Met een rijverbod van zes uur is de man later in vrijheid gesteld. De politie makt proces-verbaal op.

Verkeerscontroles

ASSEN Woensdagavond controleerde de politie in Assen op het fietsen met verlichting. Vijf fietsers kregen een bekeuring omdat ze de boel niet voor elkaar hadden. Een aantal anderen kreeg een waarschuwing omdat ze fietsten met een knipperen lampje wat niet is geoorloofd.

Rijbewijs ingevorderd

MEPPEL De politie vorderde woensdagmiddag het rijbewijs in van een 49-jarige automobilist uit Heerde. De man reed met een snelheid van 171 km per uur over de A28.

Auto gestolen

ASSEN Tussen dinsdagavond en woensdagmorgen is vanaf een parkeerplaats aan de Duitslandlaan in Assen een Ford Ka gestolen. De auto heeft een opvallende oranjebruinachtige metallic kleur. De eigenaresse van de auto deed aangifte.