Gemeente Laren


Besluitvorming Brinkplan in februari in gemeenteraad

10-02-2011
Deze maand bespreekt de gemeenteraad van Laren het collegevoorstel over het Brinkplan 3. Doel van dit plan is de verkeerssituatie op de Brink en de Naarderstraat veiliger te maken voor met name fietsers en voetgangers.

Het plan wordt eerst besproken door de commissie Ruimte en Infrastructuur op 15 februari aanstaande (20.00 uur, raadzaal gemeentehuis). Belanghebbenden hebben dan de gelegenheid om in te spreken. Het onderwerp staat vervolgens voor besluitvorming op de agenda van de gemeenteraadsvergadering op 23 februari.

Inspraak
Brinkplan 3 heeft van 29 november 2010 t/m 7 januari 2011 ter inzage gelegen. Verder is op 14 december jongstleden een inloopavond gehouden. De inspraak heeft enkele tientallen reacties opgeleverd, waarmee de afdeling Aanleg en Beheer van de BEL Combinatie aan de slag is gegaan. Deze reacties en suggesties zijn voor zover mogelijk (en relevant) overgenomen in het plan. Het college van B&W heeft er vertrouwen in dat deze derde variant op het Brinkplan op voldoende draagvlak bij de inwoners en ondernemers kan rekenen. Het plan is daarom door het college vastgesteld en wordt deze maand aan de gemeenteraad voorgelegd.

Verkeersbesluiten
Voor de uitvoering van Brinkplan 3 zijn diverse verkeersmaatregelen nodig waarvoor volgens de verkeerswetgeving een verkeersbesluitopgesteld moet worden. Deze besluiten worden momenteel uitgewerkt en zullen binnenkort in het Larens Journaal worden gepubliceerd.

Uitvoering Brinkplan 3
Als de raad op 23 februari instemt met Brinkplan 3 kan de uitvoering worden opgepakt. Voorwaarde is wel dat uitvoering binnen het vastgestelde budget kan worden gerealiseerd. Als blijkt dat het project meer gaat kosten dan het door de raad beschikbaar gestelde bedrag, kan alsnog worden besloten het plan niet uit te voeren.

Meer informatie
Het vastgestelde Brinkplan en een uitleg van de wijze waarop het plan tot stand is gekomen is te bekijken via deze website. Ook hangt een exemplaar in het BEL-kantoor in Eemnes (Zuidersingel 5).

|