Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Reconstructie N292 in centrum Stramproy van start Gedeputeerde Noël Lebens heeft vandaag in Stramproy het startsein gegeven voor de reconstructie van het centrumgedeelte van de provinciale weg N292. Hij deed dat tijdens de weekmarkt waarop de Provincie een informatiestand had ingericht over het project.

De reconstructie van de weg wordt in verschillende fasen uitgevoerd. De werkzaamheden tot nu toe waren buiten de bebouwde kom van Stramproy en gaven minder overlast. Op dit moment is fase 1 en fase 4 in uitvoering. Fase 1 loopt vanaf Savelveld tot aan het tankstation Vaessen aan de Vloedmolenweg en zal volgens planning vier weken weken in beslag nemen. Fase 4 heeft betrekking op het weggedeelte vanaf de Pastoor Greymanstraat tot aan de Prinses Beatrixstraat en duurt volgens planning in totaal vijf weken.

De exacte duur van de werkzaamheden is vanzelfsprekend afhankelijk van de weersomstandigheden. Beide wegvakken zijn volledig afgesloten voor verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid, maar de verwachting is wel dat de bewoners van het dorp enige overlast zullen ondervinden van de werkzaamheden. Automobilisten wordt weer verzocht aan de westkant van Stramproy naar België te rijden en aan de oostkant naar Stramproy/Weert. Alles staat duidelijk aangegeven middels borden.

De weg wordt aangepakt omdat onderhoud nodig was maar ook omdat er klachten van inwoners zijn over hardrijders en de slechte oversteekbaarheid van de straat. Ook is er hinder van doorgaand vrachtverkeer. Met de aanpak wil de Provincie de veiligheid verbeteren. Zo komen er bij de ingangen van het dorp snelheidsremmers, gecombineerd met een oversteek zodat het oversteken veiliger wordt.

Bij de aansluiting N292/Bergerothweg/Wilhelminastraat wordt een rotonde aangelegd. In de nabijheid van de Kroonstraat wordt een voetgangersoversteek aangelegd. Ter hoogte vanaf de kerk tot aan de Pastoor Greijmansstraat zijn de plannen afgestemd met de herinrichting van het Kerkplein. Over dit gedeelte van de provinciale weg wordt - door ander materiaalgebruik - het verblijfkarakter benadrukt. De gemeentelijke wegen die aansluiten op de N292, worden ingericht als een inritconstructie zodat duidelijker is dat hier langzamer gereden moet worden (max 30 km/u). Verder wordt de markering, die al is toegepast op de N292 op het gedeelte tussen Weert en Stramproy, doorgezet tot aan de Belgische grens.

10-2-2011 08:54

terug