Vebego

Schiphol Group besteedt aantal activiteiten uit aan Vebego International


*

10 Feb 2011 - Schiphol Group heeft een aantal activiteiten overgedragen aan Vebego International. Het gaat daarbij om de activiteiten van airport information en die van Schiphol Dienstverlening b.v. (o.a. security karrenregulatie, gevonden voorwerpen). Ad Rutten, Executive Vice President en COO Schiphol Group: "We willen verschillende taken bij een beperkt aantal externe partijen onderbrengen, zodat we meer kunnen focussen op onze core business. Wij denken in Vebego een geschikte partij gevonden te hebben voor deze dienstverlening. Zij hebben oog voor gastvrijheid en klantgericht denken, maar met name ook voor de mensen die vanaf nu voor Vebego gaan werken."

Geen gevolgen werkgelegenheid

Er zijn geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Alle personen die op dit moment werkzaam zijn bij Schiphol Airport Information en Schiphol Dienstverlening B.V. gaan over naar Vebego. Dick Elsinga, verantwoordelijk voor airport services bij Vebego, zegt hierover: "De mensen die nu op Schiphol werken willen wij ook graag inzetten voor onze dienstverlening. Zij kennen Schiphol erg goed en weten precies wat gastvrijheid betekent."

Nu meer dan schoonmaken alleen op Schiphol

Vebego is via haar dochteronderneming Hago Airport Services al jarenlang actief op Schiphol als facilitaire dienstverlener. Dat Vebego nu ook andere dienstverlening gaat doen, is volgens Elsinga een logische stap. `Binnen Vebego hebben we een breed dienstenpakket. Zo zijn we ook actief in de gezondheidszorg en personeelsdiensten. Onze kracht zit hem vooral in het motiveren van medewerkers om dienstverlenend en efficiënt te zijn. Of dit nu bij schoonmaak is of bij airport information, maakt dan niet uit. Je hebt een goede club enthousiaste mensen nodig. En die mogen we nu verwelkomen." Verder onder namen dochterbedrijven Vebego
Vebego International is een holding met daaronder verschillende bedrijven. Vandaar ook dat de overgenomen onderdelen verder gaan onder andere namen. Airport information gaat verder onder de naam Yask Airport Information, karrenregulatie en security blijven opereren onder haar eigen naam SDBV.

Vebego International

Vebego is een internationaal opererend familiebedrijf actief in facility services, personeelsdiensten en de gezondheidszorg. Zestig bedrijven maken volledig onderdeel uit van Vebego: zoals Hago, Tènce! Uitzendbureau, Alpheios, Indigo Services, Carrard, Assist en Care. Daarnaast heeft Vebego verschillende joint ventures. Met zo'n 38.000 medewerkers is Vebego actief in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. De totale omzet is EUR 968 miljoen.

Voor meer informatie over dit bericht of Vebego International, neem contact op met Dick Elsinga, bij Vebego verantwoordelijk voor airport services (dick.elsinga@vebego.com of

+ 31 (0) 6 22 900 061).