Gemeente Zederik


Wat is er besproken en besloten in de raad?

Op maandag 7 februari jl. was er een raadsvergadering in het gemeentehuis in Meerkerk.

Een bijzondere eerste raadsvergadering voor burgemeester Van Ee. Met de toekenning van het Ereburgerschap aan de heer Van Oort (VKG) en het afscheid van de heer De With (VVD) en de beëdiging van de heer Mulckhuijse (VVD).

Tot ziens Thijmen Peter de With
Burgemeester Van Ee richtte zich tot vertrekkend raadslid de heer De With en refereerde aan zijn scherp inzicht, zijn kritische houding en zijn fraaie one-liners. Als waardering voor zijn tomeloze inzet overhandigde hij hem de Zederikse roemer. Ook fractiegenoot Cees Veth en Nico Mulders, voorzitter van VVD-Zederik, spraken mooie woorden over het politieke inzicht van Thijmen Peter de With. Zelf gaf hij aan een goede tijd in de raad van Zederik te hebben gehad en te hebben genoten van het `politieke spel'.

De heren Mulckhuijse en de With

Welkom Wim Mulckhuijse
De nieuwe fractievoorzitter van de VVD is geen onbekende in de raad. Vorig jaar nam hij afscheid als raadslid, maar hij is actief gebleven in de steunfractie en in Commissie I.
De heer Mulckhuijse nam na zijn beëdiging direct deel aan de raadsvergadering.

Spreekrecht burgers
De heer De Boom van `Het Wapen van Ameide' sprak in met betrekking tot het drank- en horecabeleid van de gemeente. Hij verzoekt de gemeente dringend om in overleg te treden met de horeca-ondernemers. Voor een leefbaar Zederik is een levendige horeca van groot belang.

Hamerstukken

* De overeenkomst met Accountantskantoor Ernst & Young wordt verlengd tot en met 2013.

* De Verordening Wet kinderopvang gemeente Zederik wordt ingetrokken.
* De Verordening Basisregistratie Personen 2011 wordt vastgesteld.
* Het door de Regionale Rekenkamer uitgebrachte rapport "Veilig op weg in Zederik" is voor kennisgeving aangenomen.
* De Nota "Aanpassing Beeldkwaliteitsplan De Weide Meerkerk" is vastgesteld.

Bespreekstukken

* De herziening van het Drank- en Horecabeleid 2009 gaf aanleiding tot een felle discussie met een amendement van de VVD en drie amendementen van de SGP. De discussie spitste zich toe op de sluitingstijden van terassen en horeca, geluidsoverlast en handhaving. De overlast is niet significant. De amendementen zijn verworpen. De raad heeft ingestemd met de herziening van het Drank- en Horecabeleid 2009 en gaat over tot het wijzigen van de Algemeen Plaatselijke Verordening. In het najaar 2011 wordt er geëvalueerd.
* In verband met de wijzigingen in de raad zijn er aanpassingen in de samenstelling van commissies en besturen.

* In bepaalde gevallen is een `verklaring van geen bedenking', zoals bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) niet meer vereist. Dit komt de efficiency van procedures ten goede.
* Bij de vaststelling van het bestemmingsplan Paramasiebaan 13 in Ameide kwam aan de orde dat de eigenaar het pand graag snel wil betrekken. Hij zal daarvoor eerst een omgevingsvergunning aan moeten vragen, aldus wethouder Bos, die goed begrijpt dat de ondernemer snel wil starten.

Raadsinformatie
De `Beleidsregels planologische afwijkingsmogelijkheden' leidden tot een discussie over deregulering of juist regels aanscherpen. Er volgde een dringende oproep tot het openhouden van de mogelijkheden.

Raadsconsultatie
De raadsconsultatiebrief met betrekking tot de procedure voor de toewijzing van appartementen en grondgebonden woningen in het plangebied `t Zouweveld in Ameide deed toch nog stof opwaaien. De procedure zou in strijd zijn met eerder gemaakte afspraken, met name ten aanzien van het lokaal/regionaal aanbieden van de woningen. Wethouder Bos wees erop dat het besluit met de aangepaste voorwaarden ook in de raad is besproken.

Klik hier voor meer informatie over de verkiezingen Provinciale Staten Klik voor meer info over verkiezing Provinciale Staten

25 jaar gemeente Zederik
Werk aan de weg
Sociale kaart
Nieuwbouwprojecten
Raadscommissies
Raadsvergadering
Besluiten B&W
Brandweer
Wmo
Infoblok alcohol en drugs
Zoeken in Bekendmakingen
Recent op Actueel