Gemeente Zwijndrecht

Asbestsanering Heerjansdam gestart

donderdag 10 februari 2011

Bij de brand, afgelopen vrijdag 4 februari, in pand 199 aan de Dorpstraat in Heerjansdam is veel asbest vrijgekomen en in de directe omgeving terechtgekomen op woningen, begroeiing, landbouwgronden, schuren en in een kassencomlex. Vandaag is gestart met de sanering van perceel 199, de brandhaard. Daarna worden de naastliggende panden en percelen schoongemaakt.

Het asbest saneringsbedrijf ABC werkt volgens een plan van aanpak dat door de Omgevingsdienst is goedgekeurd. Tijdens het werk controleert de Omgevingsdienst continu of het werk goed en volgens het plan wordt uitgevoerd. Het asbest moet namelijk uiterst zorgvuldig verwijderd worden zodat geen verdere gezondheidsgevaren ontstaat voor omwonenden.

Wanneer mensen, die bij de brand aanwezig zijn geweest, zich zorgen maken over het mogelijk inademenen van asbest kunnen zij contact opnemen met de GGD Zuid-Holland Zuid, milieu en gezondheid op telefoonnummer (078) 770 85 00. Meer informatie over asbest kunt u ook vinden op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asbest.

Meer informatie over de brand in Heerjansdam vindt u hier.