Universiteit Leiden

Instituut Bestuurskunde Universiteit Leiden naar Den Haag

Het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden is voornemens per 1 september 2011 naar Den Haag te verhuizen.

Verdieping onderwijs, versterking onderzoek

De bacheloropleiding blijft in Leiden. De masteropleiding verhuist per 1 februari 2012 naar Den Haag. De researchmaster blijft in Leiden. Vestiging in Den Haag, in het centrum van de bestuursmacht, zal het onderwijsaanbod verdiepen en wetenschappelijk onderzoek versterken.

Voorgenomen besluit

Het College van Bestuur, het Faculteitsbestuur en het bestuur van het instituut Bestuurskunde zijn gezamenlijk tot dit voorgenomen besluit gekomen. De Faculteitsraad, Universiteitsraad, medewerkers en studenten zijn geïnformeerd. Het Instituut Bestuurskunde wordt bestuurlijk en fysiek ondergebracht in de Faculteit Campus Den Haag. In een speciale werkgroep wordt de verhuizing verder uitgewerkt en voorbereid.

Bachelor in Leiden

De bacheloropleiding Bestuurskunde blijft de komende tijd in Leiden. Dit betekent dat voor Bachelorstudenten niets verandert: de colleges, werkgroepen, onderwijsbalie en studieadviseur blijven in Leiden. De inzet van de staf blijft onveranderd, zodat de goede kwaliteit van deze opleiding gegarandeerd is.

Master Public Administration naar Den Haag

De masteropleiding Public Administration wordt per 1 februari 2012 naar Den Haag verhuisd. Colleges en seminars worden vanaf dat moment in Den Haag aangeboden.

Researchmaster blijft

De researchmaster Institutional Change and Reform blijft in Leiden.

Dichter bij politieke studieobject

De verhuizing van het instituut Bestuurskunde en de masteropleiding biedt veel nieuwe kansen. Studenten en onderzoekers komen daarmee dichter bij hun studieobject te zitten. In het politiek en bestuurskundig hart van Den Haag studeren en onderzoek doen, is een verrijking voor onze opleidingen en het wetenschappelijk onderzoek. Voor studenten ontstaan op die manier meer mogelijkheden voor stageplaatsen, arbeidsmarktperspectieven en een meer directe verbinding met het werkveld.