Politie Groningen

Donderdag 10 februari 2011

Provincie Groningen, 10-02-2011

Hardleerse alcomobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 60-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten reageerden op een melding van een automobilist die bij een tankstation vermoedelijk onder invloed van alcohol in de Groningen was weggereden. Even later werd hij op basis van kentekengegevens in de Atjehstraat in Groningen gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat de 60-jarige vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 0,75 promille in zijn bloed had. Bij navraag bleek dat de verdachte onlangs ook al was betrapt op het rijden onder invloed. De politie vorderde vanwege recidive in korte tijd het rijbewijs van de verdachte in. Ook werd zijn auto, in overleg met de officier van justitie, in beslag genomen. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de verdachte en zijn rijbewijs gaat gebeuren.

Fietsster gewond bij verkeersongeval

GRONINGEN Een 18-jarige fietsster uit Garmerwolde is woensdagmorgen licht gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 64-jarige automobilist uit Groningen reed over de Lijzijde in Groningen. Op de kruising met de Bakboordswal zag de automobilist de fietsster over het hoofd. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen. Door de botsing kwam de 18-jarige vrouw op het wegdek terecht. Zij is door personeel van de ambulancedienst aan haar elleboog onderzocht. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten licht beschadigd.

Poolse aanhanger te zwaar beladen

WESTERBROEK De politie heeft woensdagmorgen op de A7 bij Westerbroek een 46-jarige automobilist uit Czarnozyly (Polen) langs de kant van de weg gezet. Agenten hadden het vermoeden dat de aanhanger, met personenautos, veel zwaarder was dan was toegestaan. Op de weegbrug bleek die inschatting juist. De aanhanger was bijna 9 procent overbeladen. Bovendien bleek de reminrichting van de aanhanger defect. De Pool moest direct een boete van 470 euro betalen. Na reparatie van de reminrichting van de aanhanger kon hij zijn weg weer vervolgen.

Fietsster gewond door beslagen autoruit

HOOGEZAND Een 40-jarige fietsster uit Hoogezand is woensdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 28-jarige automobiliste uit Hoogezand op de Abraham Kuypersingel in Hoogezand had met haar auto de overstekende 40-jarige fietsster geschept. De automobiliste bekende dat haar ruiten nog beslagen en niet ijsvrij waren en daardoor nauwelijks zicht had. Het slachtoffer werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Auto in tuin na aanrijding bij wegversmalling

ZUIDBROEK Op het Westeind in Zuidbroek is woensdagavond een auto in een tuin beland. Een 21-jarige automobilist uit Zuidbroek kwam bij een wegversmalling en dacht nog voor een 55-jarige automobilist uit Sappemeer langs te kunnen. Beide automobilisten reden in tegengestelde richting en kwamen bij de wegversmalling met elkaar in botsing. De 21-jarige belandde met zijn auto op een hekje in een voortuin. Beide autos liepen forse schade op en zijn afgesleept. De beide automobilisten kwamen met de schrik vrij. Ook in de tuin waarin de auto belandde ontstond behoorlijke schade. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Voetganger aangereden door fietsster

GRONINGEN Een 54-jarige voetganger uit Groningen is woensdagavond gewond geraakt. De man liep over het fietspad vanaf het Dwarspad in de richting van het Koerspad in zijn woonplaats. Een 59-jarige fietsster reed in dezelfde richting. Doordat het pad onverlicht is, zag de vrouw de man over het hoofd en botste tegen hem aan. De voetganger viel op zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Zonder geldig rijbewijs onder invloed

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 28-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed op een snorscooter over de Stoeldraaierstraat in zijn woonplaats. Hij reed met forse snelheid langs groepjes fietsers. Daarop hebben agenten de man een stopteken gegeven. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Bovendien roken de agenten een alcohollucht. Op het politiebureau bleek de snorfietser onder invloed van 0.9 promille alcohol. Daarnaast had hij nog voor bijna 400 euro aan boetes open staan. De boetes zijn betaald. Voor het rijden onder invloed zonder geldig rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op. De man kon na verhoor het bureau verlaten.

Man aangehouden na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in de Peperstraat een 54-jarige man aangehouden. De man had bij een snackautomatiek een 21-jarige vrouw geslagen met zijn jas. Vervolgens probeerde hij haar in het gezicht te slaan. De vrouw week uit en kreeg een klap op haar schouder. Ook kwam zij met haar hoofd tegen de muur. Mede dankzij camerabeelden kon de man in de Papengang worden aangehouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraak drogisterij

APPINGEDAM Onbekenden hebben woensdagnacht ingebroken in een drogisterij in Appingedam. De deur was geforceerd. Ze wisten een geldbedrag en diverse toiletartikelen buit te maken. De politie stelt een onderzoek in.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 9 februari op diverse plaatsen het verkeer.

Groningen, Korreweg:51 fietsers bekeurd die zonder verlichting fietsten.

Groningen, Friesestraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 675, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Lauwersoog, N361:aantal geregistreerde voertuigen: 308, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Veendam, Beneden Oosterdiep:aantal geregistreerde voertuigen: 818, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat:aantal geregistreerde voertuigen: 589, aantal overtredingen: 141, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.