Politie Utrecht

Perberichten Utrecht stad, 10.35 uur

Utrecht, 10-02-2011

Dronken man aangehouden

UTRECHT- Een man werd in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden voor openbare dronkenschap.

Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie melding dat iemand lastig gevallen zou worden op de Theemsdreef, door een dronken man. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de 62-jarige man uit Utrecht met een bierflesje had gegooid en hij stond te schreeuwen. Hij werd aangehouden en kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Baldadigheid

UTRECHT Drie dronken mannen kregen in de nacht van woensdag op donderdag een bekeuring voor baldadigheid.

Omstreeks 03.40 uur kreeg de politie een melding dat er drie personen aan het inbreken waren in een auto op de Royaards van den Hamkade. Agenten gingen ter plaatse en met behulp van het signalement konden drie mannen worden aangehouden. Na onderzoek bleek dat de drie verdachten dronken studenten waren die op weg naar huis telden hoeveel autos niet op slot waren. Er waren geen goederen weggenomen. De drie mannen van 20 en 21 jaar kregen een bekeuring voor baldadigheid.

Diefstal

UTRECHT Zes personen werden in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden, omdat ze betrokken waren bij een verdachte situatie.

Rond 00.00 uur zag cameratoezicht een verdachte situatie op de Hudsondreef, waarbij twee vrachtwagen en een personenauto betrokken waren. Er was gezien dat er goederen van een vrachtwagen in een andere vrachtwagen overgeladen werden. Bij Maarssen werd op de Zuilense Ring de bestuurder van één van de vrachtwagens, een 23-jarige man uit Werkhoven, staande gehouden. De personenauto, waarin vier personen zaten, werd op dezelfde plaats staande gehouden. In deze auto zaten een 29-jarige bestuurder en een 33-jarige vrouw uit Nieuwegein, een 39-jarige man uit Den Burg en een 17-jarige jongen uit Zaltbommel. De bestuurder van de andere vrachtwagen, een 20-jarige man uit Hoorn, werd staande gehouden op de A2. In één van de vrachtwagens werden verdachte goederen aangetroffen, waaronder LCD-schermen. De verdachten hadden hier een onduidelijke verklaring over en alle zes de personen werden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Mishandeling

UTRECHT Een meisje werd woensdagmiddag aangehouden voor mishandeling en bedreiging.

De politie kreeg omstreeks 17.10 uur de melding van een mishandeling op de Vleutenseweg. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat een 16-jarig meisje uit Utrecht bedreigd en mishandeld was door een ander meisje in een bus. De verdachte zat nog in de bus en werd aangehouden. Tegen het 17-jarige meisje uit Utrechts is proces-verbaal opgemaakt.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Een jongen werd woensdagmiddag aangehouden, omdat hij had ingebroken in een auto.

Rond 16.40 uur kreeg de politie de melding van een inbraak in een auto op de Marco Pololaan. De agenten gingen ter plaatse en zagen de verdachte lopen, komende uit een brandgang van de Columbuslaan naar de Hannolaan. De buit werd in de brandgang teruggevonden en werd in beslag genomen. De 16-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden. Hij werd in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.