Politie Zuid-Holland-Zuid

Politie controleert inkomend verkeer Hoeksche Waard

Actie tegen hoog aantal inbraken

Hoeksche Waard, 10-02-2011 o De politie heeft op woensdag 9 januari 2011 een controle gehouden op het inkomend verkeer in de Hoeksche Waard. De reden voor deze controle is dat op dit moment het aantal inbraken hoog ligt. Zo lag het aantal bedrijfsinbraken in januari op 16 terwijl dat vorig jaar 7 was. Ook het aantal woningbraken was hoog in de maand januari, namelijk 35. In januari 2009 waren er 34 inbraken maar in januari 2010 maar 11.

De politie vraagt regelmatig aan de bewoners van de Hoeksche Waard alert te zijn en verdachte situaties door te geven. Deze meldingen leiden soms tot aanhoudingen. De politie surveilleert zelf vooral in de nachtelijke uren intensiever in de Hoeksche Waard en op 9 januari dus een grote controle die begon aan het einde van de middag. De Hoeksche Waard is een eiland dus op de toegangsplekken van het eiland hield de politie het verkeer in de gaten. Ze deed dat onder andere met hulp van apparatuur dat de kentekens scant van het voorbijrijdend verkeer. Het apparaat geeft een zogenaamde hit als het kenteken in het systeem zit bijvoorbeeld omdat de eigenaar nog gesignaleerd staat voor het betalen van een boete of het uitzitten van een straf of dat het voertuig als verdacht gesignaleerd staat. De politie controleerde in de buurt van de Heinenoordtunnel, Kiltunnel en de Haringvlietbrug. Uiteraard keken de politiemensen ook naar verkeersovertredingen zoals het rijden onder invloed.

De controle leverde de aanhouding op van vier inzittenden van een auto. Deze reden door de Kiltunnel. In het voertuig lagen twee fietsen waarvan er een in ieder geval gestolen was. De vier mannen kwamen uit Dordrecht en s-Gravendeel. Verder waren er twee aanhoudingen voor rijden onder invloed. Een autobestuurder moest de auto waarin hij reed achterlaten. Het voertuig was onverzekerd en dat was de tweede keer dat de man hierop betrapt werd. Ook moest hij nog een openstaande boete betalen. Verder werden er nog twee bestuurders ontdekt met openstaande boetes en schreven de agenten verschillende verkeersboetes uit. Het is de eerste keer dat de politie in de Hoeksche Waard op deze manier controleert. Naast agenten uit de Hoeksche Waard deden ook politiemensen mee van de Unit Verkeer van de politie Zuid-Holland-Zuid. Ook kreeg de politie hulp van hun collegas uit Rotterdam-Rijnmond die ondersteunden met de eerder genoemde scanapparatuur.