Politie Rotterdam Rijnmond

Politie arresteert verdachte gewelddadige inbraak Oudenhoorn

overig

Datum publicatie: 10-02-2011 10:05

De politie heeft een 33-jarige vrouw aangehouden op verdenking van de gewelddadige inbraak in een woning aan de Voorweg in Oudenhoorn. De verdachte werd vanochtend door de Regionale Interventie Eenheid in een woning in Oudenhoorn aangehouden.

In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 januari raakten een 66-jarige vrouw en haar 84-jarige man zwaar gewond toen zij werden neergestoken in hun woning. Dit gebeurde nadat zij een inbreekster betrapten in hun woning aan de Voorweg.

Direct na de melding van de gewelddadige inbraak zijn agenten naar de woning van de slachtoffers gegaan en hebben vele politiemensen de wijde omgeving afgezocht. Diverse uitvalswegen werden hierbij afgezet. Ook heeft de Forensische Opsporing een uitgebreid sporenonderzoek in en in de directe omgeving van de woning gedaan om sporen veilig te stellen en nader onderzoek te verrichten.

Een team van 20 rechercheurs is daarna bezig geweest met een uitgebreid onderzoek. Hierin werd onder andere onderzocht van wie de aangetroffen goederen waren die in en nabij de woning werden aangetroffen. Vermoed werd dat deze afkomstig waren van de dader.

Met het signalement en foto's van de goederen zijn de rechercheurs aan de slag gegaan. Er werd een speciale tiplijn geopend en de media hebben uitgebreid aandacht aan de zaak besteed. In Hart van Nederland en Opsporing Verzocht zijn getuigenoproepen geweest en foto's van de aangetroffen goederen getoond. Na die uitzendingen zijn enkele tientallen tips bij de politie binnengekomen.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.