Politie Gelderland-Midden

Kinderen (10) betrapt op winkeldiefstal

Publicatiedatum: 10-2-2011 10:37:47

NIJKERK - De politie in Nijkerk heeft woensdag 9 februari een 10-jarig meisje uit die stad aangehouden in verband met winkeldiefstal. Het meisje zou samen met een 10-jarig stadsgenootje diefstallen hebben gepleegd in verschillende winkels in de stad. Bij een speelgoedzaak liep een van de twee tegen de lamp en werd de politie erbij gehaald. Ze bleek spullen uit verschillende winkels bij zich te hebben. Dat zou ze samen met een vriendje hebben gedaan. De jongen meldde zich later met zijn ouders in het politiebureau. De twee zijn strafrechtelijk niet vervolgbaar en zijn met een ernstige berisping aan hun ouders overgedragen. De buit, snoep, speelgoed en oorbellen, is aan de winkels teruggegeven.
(2011016123-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Veldhuizen heeft de politie woensdagochtend 9 februari een 39-jarige man aangehouden op verdenking van inbraak. De beheerder van het gebouw woensdagmiddag 9 februari haar eerder die week gestolen fiets teruggevonden. Nadat ze de vondst bij de politie had gemeld werd kon een 25-jarige Oosterbeker worden aangehouden op verdenking van heling.

De Oosterbeekse had haar fiets op dinsdag 8 februari gestald bij een supermarkt aan de Pastoor Bruggemanlaan in haar woonplaats om een boodschap te doen. Bij terugkomst bleek haar fiets verdwenen. Daags erna ontdekte ze dat haar fiets te koop werd aangeboden op een particuliere verkoopsite op Internet en ging kijken. Daar herkende ze haar eigendom en waarschuwde de politie. Die nam de fiets in beslag en hield de verkoper, de 25-jarige Oosterbeker, aan. De man bekende later de fiets te hebben gestolen. Hij is inmiddels weer op vrije voeten en in afwachting van een beslissing van justitie. De fiets is weer bij de