Politie Hollands Midden

Hollands Midden - Resultaten snelheidscontroles

Hollands Midden, 10-02-2011 o De politie heeft deze week in diverse plaatsen snelheidscontroles gehouden.

Maandagmorgen 7 februari werd er gecontroleerd op de Leidseweg in Voorschoten. Van de 2163 passanten waren 65 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was hier 78 km/uur. Dezelfde dag werd er gecontroleerd op de Engelendaal in Leiderdorp en op de Haagse Schouwweg in Leiden. Op de Engelendaal reden 52 van de 776 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid hier was 93 km/uur. In Leiden waren er 70 overtreders. Daar reed een bestuurder 75 km/uur.

Dinsdag 8 februari werd er wederom gecontroleerd op snelheid. In Leiden was dit op de Haagweg. Van de 1532 bestuurders reden er 79 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/uur. Woensdag 9 februari werd in Lisse op de Laan van Rijckevoorsel gecontroleerd. Daar reden 34 bestuurders harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/uur. Er waren 384 passanten. De hoogst gemeten snelheid hier was 72 km/uur. De maximum snelheid op bovengenoemde wegen is 50 km/uur.

In Zoeterwoude op de Hoge Rijndijk werd dinsdag gecontroleerd. Van de 2054 passanten reden er 89 te hard. Woensdag werd op de s-Gravendamseweg in Noordwijkerhout gecontroleerd. 31 bestuurders reden te hard. Hier reden 1878 bestuurders voorbij. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/uur. De maximum toegestane snelheid hier is 60 km/uur.

Pas op je snelheid Ongeveer één van de drie letselongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden (www.rijmetjehart.nl). Ook is je snelheid bepalend voor de ernst van een ongeval. Een aanrijding met dertig kilometer per uur kost één op de tien voetgangers het leven. Een aanrijding met vijftig kilometer is fataal voor vijf op de tien voetgangers. Een paar kilometer harder maakt dus een groot verschil. Zeker in drukke verkeerssituaties moet je als automobilist snel en tijdig kunnen reageren. Let daarom op je snelheid. Want hoe harder je rijdt, hoe langer het duurt voor je stilstaat.