Nationale Postcode Loterij wijst recordbedrag toe aan UTZ CERTIFIED

10/02/2011 11:04

UTZ CERTIFIED Foundation

Amsterdam, 10 februari - Tijdens het jaarlijks Goed Geld Gala op woensdag 9 februari georganiseerd door de Nationale Postcode Loterij, is bekend gemaakt dat UTZ CERTIFIED een bedrag van 2.500.000,-- Euro toegewezen heeft gekregen voor een periode van vijf jaar. UTZ CERTIFIED investeert 500.000,-- Euro per jaar in de verduurzaming van agrarische productieketens en draagt daarmee bij aan de verbetering van de leefomstandigheden van vele boeren en hun families in de koffie, cacao, thee, palm olie en katoensector. UTZ CERTIFIED is erg trots en blij door de Postcode Loterij te zijn verwelkomd als nieuwe meerjarige begunstigde.

Met de extra fondsen van de Postcode Loterij kan UTZ CERTIFIED zich concentreren op de verdere uitbreiding van het programma en het vergroten van de markt voor gecertificeerde landbouwproducten als koffie, cacao en thee. Dat wil zeggen: nog meer bedrijven ondersteunen bij het inkopen van hun gecertificeerde grondstoffen om daarmee consumentenmarkten te voorzien van steeds grotere volumes duurzaam geproduceerde producten. Daarnaast positioneren wij ons als dienstverlener op het gebied van traceerbaarheid.

Concreet betekent het extra geldbedrag dat UTZ CERTIFIED zich kan richten op de volgende activiteiten:


- In het veld samen met partner Solidaridad en andere partijen meer boeren bereiken, de drempels tot de programma's verlagen en daarmee dichterbij de boeren komen;


- Op het gebied van certificering meer onderzoek doen naar de impact van de programma's en hoe die bijdragen aan de Millennium Doelen. Dit stelt UTZ CERTIFIED in staat om de programma's te verbeteren en te vernieuwen op het gebied van o.a. milieu- en klimaataspecten;


- Tot slot willen UTZ CERTIFIED zich meer en groter inzetten om de zichtbaarheid van duurzaamheid en de naamsbekendheid van het keurmerk te vergroten.

Over UTZ CERTIFIED

UTZ CERTIFIED Good Inside is een marktgeoriënteerd duurzaamheidsprogramma en is een van de grootste certificeerders van duurzaam geproduceerde koffie. Daarnaast heeft UTZ CERTIFIED duurzaamheidsprogramma's ontwikkeld voor cacao en thee. Tevens levert UTZ CERTIFIED het traceerbaarheidssysteem voor duurzame palmolie. UTZ CERTIFIED stimuleert boeren bij het doorvoeren van sociale, economische en milieutechnische verbeteringen. Voorbeelden hiervan zijn een duurzamer gebruik van de grond, het weren van milieuonvriendelijke bestrijdingsmiddelen en het naleven van arbeidswetgeving. Zo groeien de boeren uit tot professionele en verantwoorde ondernemers en ontstaan duurzame en agrarische productieketens. De industrie neemt op haar beurt verantwoordelijkheid door het inkopen van producten die duurzaam zijn verbouwd. Consumenten kunnen blijven genieten van hun favoriete merken met de zekerheid dat die voldoen aan hun eisen ten aanzien van zorg voor mens en milieu. Voor meer informatie: www.utzcertified.org.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.utzcertified.org