Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 10 februari

Alkmaar, 10-02-2011 o 14.00 uur

Politie vindt bij toeval hennep

Heerhugowaard, woensdag 9 februari

Op woensdagavond omstreeks 21.50 uur meldde een buurtbewoner dat bij een woning aan de Corona in Heerhugowaard een raam was ingegooid. Ter plaatse bleek zowel het voorraam als het achterraam van de woonkamer vernield te zijn met een tegel. Om te onderzoeken of er ook inbrekers in het pand waren, ging de politie naar binnen. Een inbreker werd niet aangetroffen. Wel vond de politie op twee slaapkamers een hennepkwekerij. Hierin stonden ongeveer 450 planten en de benodigde apparatuur. Bij onderzoek bleek tevens sprake te zijn van diefstal van stroom. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner van het pand.

Onwel door GHB

Schagen, woensdag 9 februari

Op woensdagavond omstreeks 21.10 uur kreeg de politie melding van onwel geworden personen in een woning aan de Gedempte Gracht in Schagen.

Ter plaatse werd de politie opgevangen door de vriend van een 29-jarige man en een 23-jarige vrouw. Hij vertelde dat beiden GHB hadden gebruikt en dat de vrouw daardoor in een psychose was geraakt. Beide slachtoffers werden voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Over de kop

Grootschermer, woensdag 9 februari

Op woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur raakte een 51-jarige man uit Purmerend gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Kopdammerdijk in Grootschermer. De man reed op een racefiets en kwam met zijn voorwiel in een kuil in de weg terecht. Hierdoor sloeg hij over de kop. De man liep letsel op aan zijn hoofd en arm. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Doorrijden na aanrijding

Castricum, woensdag 9 februari

Op woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding van een doorrijder na een aanrijding op het parkeerterrein Biesterbos bij de Strandslag Castricum. Ter plaatse bleek een geparkeerd staande personenauto zwaar beschadigd te zijn. De veroorzaker van de schade was na de aanrijding weggereden.

Op basis van het door een getuige opgenomen kenteken hield de politie later een 17-jarig meisje uit Landsmeer aan. Zij had op het parkeerterrein gereden en de botsing veroorzaakt. Zij reed daarbij in de auto van haar oudere zuster, die ook bij de aanrijding aanwezig was.

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Castricum, woensdag 9 februari

Op woensdagavond omstreeks 18.25 uur raakte een 21-jarige vrouw uit Uitgeest gewond bij een eenzijdig ongeval op de Provincialeweg in Castricum. De vrouw reed in een personenauto en week uit voor een paar overstekende eenden. Zij verloor hierbij de macht over het stuur en raakte in de berm. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw werd door omstanders uit haar auto gehaald. Zij werd voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hier is zij ter observatie opgenomen.

De Provincialeweg werd tot 19.00 uur voor het verkeer afgesloten.

Veroorzaker botsing heeft geen rijbewijs

Heerhugowaard, woensdag 9 februari

Op woensdagmiddag omstreeks 14.10 uur vond er op de Westtangent in Heerhugowaard een kop-staartbotsing plaats, waarbij drie personenautos betrokken waren. Twee bestuurders stonden voor een rood verkeerslicht te wachten toen een derde automobilist aan kwam rijden. Het ging daarbij om een 22-jarige Heerhugowaarder. Hij zag te laat dat de autos stil stonden en botste er achterop. Hierbij ontstond alleen materiële schade. Bij controle bleek de man niet over een rijbewijs te beschikken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onenigheid eindigt in gracht

Den Helder, donderdag 10 februari

Op donderdagmorgen omstreeks 01.30 uur meldde een 26-jarige vrouw uit Den Helder dat zij door haar ex-echtgenoot in een gracht was gegooid. Ter plaatse bleek de vrouw naar haar 29-jarige ex was gegaan om met hem te praten. Omdat hij de deur niet voor haar open deed, sloeg zij een raam in. De man kwam vervolgens uit zijn woning, greep de vrouw vast en gooide haar in de voor het huis liggende gracht.

De gewaarschuwde politie trof de kletsnatte vrouw rillend op straat aan. Zij deed aangifte van mishandeling. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na het verhoor werd hij weer naar huis gestuurd.

Snelheidscontrole

Alkmaar, woensdag 9 februari

Op woensdagmiddag hield de politie tussen 13.30 en 15.00 uur een snelheidscontrole op de Diamantweg in Alkmaar. In totaal kregen 27 bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km per uur.

Nog een hennepkwekerij

Hoorn, woensdag 9 februari

Niet vier, maar vijf hennepkwekerijen werden op woensdag ontmanteld in Hoorn en Zwaag. Naast de eerder genoemde kwekerijen (persbericht van dinsdag 8 februari), werd ook een onderzoek gedaan in een woning aan de Lijster in Hoorn. Hier werd een kwekerij met 225 planten aangetroffen. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. In de woning trof de politie een 44-jarige man aan. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De hennep en de benodigde apparatuur werden in beslag genomen.

Brand in keuken

Castricum, donderdag 10 februari

Op donderdagmorgen omstreeks 07.30 uur bleek er brand te zijn in de keuken van een pand aan de Duinenbosch in Castricum. Personeel van de daar gevestigde instelling kon het vuur grotendeels zelf blussen. De gewaarschuwde brandweer maakte het werk af.

De oorzaak van de brand was vermoedelijk een metalen container, waarin de bakker brood aflevert. Deze container stond in brand. Doordat de container tegen een houten wand was gerold, was de brand overgeslagen naar de keuken.

De politie sluit de mogelijkheid dat de brand is aangestoken niet uit.

Politie zoekt getuigen van aanrijding met letsel

Heiloo, donderdag 10 februari

De politie zoekt getuigen van een aanrijding met letsel die plaatsvond op woensdagmiddag 2 februari omstreeks 14.20 uur vond er een aanrijding plaats op Het Malevoort in Heiloo. Een 7-jarig jongetje uit Heiloo was op Het Malevoort aan het spelen. Toen hij via een zebrapad overstak, werd hij aangereden door de bestuurder van een personenauto. Omdat het letsel aanvankelijk mee leek te vallen, gaf de bestuurder van de auto een kaartje met zijn naam en telefoonnummer af en reed verder. Thuisgekomen voelde het jongetje zich niet goed. Hij werd voor onderzoek alsnog overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijden, met name een vrouw die het ongeval heeft zien gebeuren. De politie in Heiloo is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).