Gemeente Soest

Uitvoering Masterplan Soesterberg officieel van start

10 februari 2011

Onder grote belangstelling van Soesterbergers is woensdag 9 februari 2011 de uitvoering van het Masterplan officieel van start gegaan. Na jaren voorbereiding gaat er verder gebouwd worden op het Dorpsplein. Het is het eerste project onder de vlag van het Masterplan dat de uitvoering ingaat.

2,9 miljoen

Dit is mede mogelijk gemaakt door 2,9 miljoen subsidie van de provincie Utrecht. Gedeputeerde Bart Krol kwam woensdag persoonlijk een cheque overhandigen aan wethouder Harry Witte. Gedeputeerde Krol heeft zich in zijn tijd als wethouder bij de gemeente Soest actief bezig gehouden met de ontwikkelingen in Soesterberg. Dat hij nu namens de provincie geld hiervoor mocht komen overhandigen noemde hij een `heel mooi moment'.

Goede samenwerking

Wethouder Witte benadrukte de goede samenwerking met de provincie Utrecht en gedeputeerde Krol: "We werken goed samen aan plannen om de ruimtelijke kwaliteit in en rond Soesterberg te verhogen. Zonder de financiële steun van de provincie was het project op het Dorpsplein niet mogelijk geweest."

Na de overhandiging onthulde wethouder Witte, samen met ontwikkelaar Dura Vermeer, het bouwbord voor de woningen aan het Dorpsplein. Op het Dorpsplein komen eengezinswoningen en appartementen.

Op woensdag 16 februari 2011 worden de plannen tijdens een inloopbijeenkomst gepresenteerd.

Bouwplan Dorsplein Soesterberg

Bouwplan Dorpslein Soesterberg