Gemeente Enkhuizen

Nieuwe expositie in Stadhuis

Momenteel is in het Stadhuis van Enkhuizen het werk van 3 kunstenaars te bewonderen. Deze expositie loopt tot en met donderdag 31 maart.

Jos Glas Jos Glas-Buringa, geboren in Amsterdam maar al 34 jaar woonachtig in Enkhuizen, legt op haar reizen mooie momenten en herinneringen vast in tekeningen en aquarellen. Deze gebruikt zij later voor haar schilderijen. Ze maakt graag gebruik van vrolijke kleurcombinaties en vormen, en tracht alledaagse voorwerpen in een niet-traditioneel geheel te plaatsen.

Ans de Jong

Ans de Jong-Posthuma was al op de kweekschool gek op tekenen. Later zocht zij de schildersclub van Paulus Potter op. Hier leerde ze goed te kijken naar vormen en tussen-vormen. In haar werken geeft ze de voorkeur aan ritmen, herhalingen en nuanceringen. Al zoekend en spelend schildert ze totdat haar gevoel herkent wat ze heeft gezien. Sinds 20 jaar schildert ze veel met Jos Glas.

Arnold Oosting is beeldhouwer en doet dit nu ongeveer 10 jaar. Zijn voorkeur gaat uit naar het werken in harde steen. Met zijn werken wil hij graag een gevoel van kracht uitdrukken. Dit doet hij door gebruik te maken van scherpe lijnen die toch vloeiend verlopen, om ook de souplesse uit te drukken.