Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 10-02-2011

Brom effe normaal

OOSTERHOUT: Oosterhoutse agenten hielden donderdagmorgen 10 februari 2011 tussen 07.30 uur en 08.30 uur een bromfietscontrole gehouden in het kader van het project Brom Effe Normaal. De actie vond plaats op de Burgemeester Elkhuizenlaan. Hierbij werden in totaal 16 bromfietsen gecontroleerd. Zes van de bromfietsen hadden een té hoge constructie snelheid. Degene die het sterkst opgevoerd was, bleek in staat om een snelheid van 73 km/u te bereiken. Daarnaast vielen er nog bekeuringen voor een gladde band en voor het rijden met een bromfiets over een fietspad.

Het project Brom Effe Normaal confronteert jongeren van 12 tot en met 17 jaar met de gevolgen van onveilig en asociaal rijgedrag. De politie Midden en West Brabant werkt bij de aanpak nauw samen gemeenten, het Openbaar Ministerie en Bureau Halt. Het doel is om de overlast van scooters en brommers terug te dringen. Dat gebeurt door extra
controles, maar ook door het opleggen van een werkstraf en leerstraf bij bureau Halt.

Op inbrekerspad?

SPRANG-CAPELLE: Agenten controleerden in de nacht van de nacht van woensdag 9 februari op donderdag 10 februari 2011 de inzittenden van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.40 uur op de Heistraat te Sprang-Capelle. Eén van de inzittenden had antecedenten. Bij inspectie van de auto vonden de agenten inbrekersgereedschap, hard drugs (vermoedelijk vloeibare amfetamine), een patroon en een groot
geldbedrag. Op grond hiervan werden de beide verdachten gearresteerd. Het gaat om een 56-jarige man uit Sint Willebrord en een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. In het politiebureau werd proces-verbaal opgemaakt tegen het tweetal.

Verwarde man maakt amok

OOSTERHOUT: De politie kwam woensdagavond 9 februari 2011 in actie in Tempelierstraat. Daar stond rond 23.15 uur een man op straat die helemaal buiten zinnen was. Buurtbewoners gaven aan dat hij auto's vernield zou hebben en mensen bedreigd zou hebben. Het ging om een 37-jarige Oosterhouter die onder invloed van verdovende middelen verkeerde. De verdachte pleegde verzet bij zijn arrestatie. De agenten moeste peperspray inzetten om hem onder controle te krijgen. De man werd ingesloten in het cellencomplex van de politie. Uit onderzoek bleek dat er in ieder geval twee auto's beschadigd waren door de man. Verder had hij een bromfiets omver getrapt.

Controle rondom het spoor

RIJEN: Woensdagmiddag 9 februari 2011 hielden twee agenten, twee leden van de Koninklijke Marechaussee en twee medewerkers van Prorail een controle gehouden rondom het spoor in Rijen. Dat gebeurde in het kader van de veiligheid rond spoorwegovergangen en resulteerde in 33 bekeuringen:


- 1x voetganger die het rode overweglicht negeerde

- 1x fietser die het rode overweglicht negeerde

- 3x auto's die het rode overweglicht negeerden

- 22x bestuurders die geen gordel droegen

- 3x voertuigen die geen geldige WAM verzekering hadden

- 3x handheld bellen tijdens het autorijden

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 10-02-2011 15:23 | © Regio Midden en West Brabant |