Scania


donderdag 10 februari 2011 14:39

Vierassige Scania V8 zwaar-transport trekkers voor Combex

Breda, 10 februari 2011 - Combex Transportbedrijf B.V. in Eastermar (Friesland) heeft twee imposante Scania V8 trekkers in gebruik genomen.

De nieuwe vierassige Scania R500 en R620 van Combex; indrukwekkende zwaar-transport trekkers
Vergroot foto

De vierassers met resp. 500 en 620 pk achtcilinder motoren zullen worden ingezet voor exceptionele ladingen en zwaar transport met een totaal GVW van 150 ton. De voertuigen zijn afgeleverd door Scania dealer Rinsma gevestigd in Berlikum en Drachten.

De Scania R500 LA8x4/4HNB zal als zwaar-transportrekker tot maar liefst 150 ton GVW vervoeren. De Scania R-cabine is rondom luchtgeveerd en biedt veel luxe en ruimte voor de chauffeur. De robuuste vierasser is verder voorzien van een GRS905R versnellingsbak met Scania Opticruise en een zware naafreductie. Het tweede voertuig, de Scania R620 LA8x4/4HNB, is eveneens rondom luchtgeveerd en voorzien van zware naafreductie. Verder is het voertuig uitgerust met een ZF WSK koppelomvormer en een Scania ZF versnellingsbak. Scania heeft dit voertuig af-fabriek geleverd, wat bijzonder is voor een dergelijke zwaar-transporttrekker. Dankzij de koppelinrichting aan voor- en achterzijde kan het voertuig zowel trekkend in twee posities als duwend worden ingezet.
Combex Transportbedrijf B.V. is een logistiek dienstverlener in de bouw- en industriesector. Dagelijkse ladingen bestaan onder andere uit heipalen, staalconstructies, machines, betonputten, barriërs, gevelstenen, bestratingmateriaal en betonplaten. Met de nieuwe Scania achtcilinders wil Combex de mogelijkheden voor haar klanten binnen de exceptionele transportdivisie uitbreiden en zo de logistieke dienstverlening optimaliseren. Het stelt Combex in staat om vrachten tot een maximaal gewicht van 250 ton voor de opdrachtgevers uit te voeren. Ook de inzet als ballasttrekker behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard zijn deze Scania trucks voor deze taken volledig goedgekeurd door de Rijksdienst Wegvervoer.

De R620 biedt ook de mogelijkheid om bij de klant op het fabrieksterrein - als interne transporter- zware stukken op het terrein te verplaatsen. Hierbij moet worden gedacht aan onder andere scheepssecties en sluisdeuren. Combex kan in de toekomst, door gebruik te maken van modulaire voertuigen, de lengte van het te vervoeren product in theorie onbeperkt uitbreiden. Deze modulaire voertuigen kunnen aan elkaar gekoppeld worden. Inzetbaar zijn 2, 3, 4, 5 en 6-assige modules, zodat optimale flexibiliteit ten aanzien van de lengte van het product wordt bereikt.
New R-series

Nieuwe R-serie

Truck of the Year 2010. Alle nieuwe trucks uit de Scania R-serie zijn bestemd voor de zwaarste langeafstands-transporten en bouwtaken.

Zwaar transport, treingewicht >150 ton