Provincie Noord-Holland

Website HOV Velsen in de lucht

10 februari 2011 -

Op korte termijn wordt in de gemeente Velsen gestart met de aanleg van een hoogwaardige busverbinding tussen het strand van IJmuiden en Haarlem-Noord, de zogenoemde HOV Velsen.

Om inwoners en andere belangstellenden goed te kunnen informeren over het project en de voortgang van de werkzaamheden is er nu de website www.hovvelsen.nl. De website bevat zowel actuele informatie over het project en de deeltracés, als achtergrondinformatie: de voorgeschiedenis, informatie over het tracé en de meest gestelde vragen.

Kromhoutstraat
Het eerste deelproject dat wordt aangepakt is de herinrichting van de Kromhoutstraat. Dat gebeurt niet alleen om ruimte te maken voor het HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer), maar ook om een aantrekkelijke route naar het strand te creëren. De werkzaamheden hier starten begin april. Er is al begonnen met voorbereidende werkzaamheden, zoals het verleggen van kabels en leidingen. Op de website www.hovvelsen.nl zal de komende tijd ook informatie over dit deelproject te vinden zijn.

Regionaal HOV-net
HOV Velsen biedt reizigers in Velsen een snelle, comfortabele en betrouwbare vorm van openbaar vervoer. De busverbinding sluit aan op het HOV-netwerk in de Metropoolregio Amsterdam. De HOV-verbinding in Velsen is daarmee een daadwerkelijk alternatief voor de auto. De nieuwe verbinding zorgt voor een betere bereikbaarheid van IJmuiden en heeft een positief effect op de economische ontwikkeling van de regio.

HOV Velsen is een gezamenlijk project van de gemeente Velsen en de provincie Noord-Holland.

---