Recordaantal domeinen

10/02/2011 16:22

Kabaal PR

De feestelijke viering van het 25-jarig bestaan van het .nl-domein krijgt een gouden randje: TransIP.nl passeert als eerste de magische grens van 500.000 geregistreerde domeinnamen.

"Bijna ieder Nederlands bedrijf is al jarenlang onder een eigen domeinnaam op internet te vinden." aldus Ali Niknam van TransIP.nl. "De recente groei wordt onder meer verklaard doordat bedrijven voor hun marketingcampagnes gebruikmaken van 'actie-websites';

ze registreren een aparte website met als domeinnaam de slogan van hun campagne."

"Verder is het aandeel domeinnamen dat voor particulier gebruik wordt geregistreerd enorm gestegen," aldus Niknam. "Dit heeft enerzijds te maken met de centrale plek die internet meer en meer inneemt, anderzijds de lage prijs van domeinen en tenslotte de eenvoudige programma's om websites mee te maken."

Het .nl-domein is nog altijd ongekend populair. Zo heeft meer dan de helft van alle nieuwe registraties in Nederland een .nl-extensie, gevolgd door .com en .eu. Met meer dan 4,2 miljoen geregistreerde .nl-domeinen is Nederland wereldwijd koploper in het aantal domeinen per inwoner.





http://www.transip.nl