Provincie Noord-Holland

Natuurbrug Zandpoort valt in de prijzen

10 februari 2011 -

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala op woensdag 9 februari maakte de Nationale Postcode Loterij bekend dat zij de realisatie van de Zandpoort, de natuurbrug over de Zandvoortselaan in Zandvoort, steunt met 950.000 euro.

Met deze bijdrage is een enorme impuls gegeven aan het verbinden van het duingebied in de drukke Randstad. De natuurbrug over de Zandvoortselaan verbindt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen met elkaar. Door de brug krijgen dieren en planten meer ruimte en een groter aaneengesloten leefgebied. Dit is belangrijk om uitsterven van diverse soorten te voorkomen. De Nationale Postcode Loterij: "Juist in de tijd dat de verbindingen in de Ecologische Hoofdstructuur onder druk staan, helpt de loterij graag deze belangrijke verbinding te realiseren. Frieda van Diepen, voorzitter, en Jacqueline Groen, secretaris van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland, namen de cheque van 950.000 euro in ontvangst.

De natuurbrug Zandpoort is een initiatief van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, gemeente Zandvoort, PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland, Natuurmonumenten, Waternet en de provincie Noord-Holland. Deze partijen betalen ook mee aan de kosten van de brug, die in totaal neerkomen op 9 miljoen euro. Ook de Europese Unie subsidieert het project. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft ook haar financiële steun toegezegd aan de natuurbrug.
Kijk op www.natuurbrugzandpoort.nl voor meer informatie.
---